Annonce
forside

Bilister får bøder, selvom de betaler for parkering: Nu ender bøde-regn i retten

Marianne Agger (tv) og Laila Høyer Johansen har valgt at gå rettens vej for at få annulleret de bøder, de to fik samme dag på Reinholdts Plads. Det samme har Klaus Toft fra Løsning. Hans sag blev fredag behandlet i Retten i Horsens, mens Marianne Agger og Laila Høyer Johansen skal møde i Retten i Kolding 1. juni.Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Vejle - Den kommende måned kan blive afgørende for, om en række bilister skal betale de bøder, der bliver udstedt til dem på Reinholdts Plads.

Her bestyrer Europark (Apcoa) p-pladsen ud til Danmarksgade, og en række bilister har fået bøde på netop det areal.

Størstedelen af p-pladsen ejes af DSB, men en mindre del længst mod syd, er privat ejet, og på dette areal må man ikke parkere, selvom man trækker en billet i automaten eller får en parkeringstilladelse fra DSB i forbindelse med en rejse.
Annonce

Mange bøder

Men pladsens vidt forskellige vilkår og skiltningen betyder, at mange bilister får en bøde for at holde forkert, selvom de er i god tro og har betalt for parkeringen.

Avisen undersøgte således forholdene på pladsen en tilfældig dag, hvor flere biler havde fået bøder, selvom de havde indløst p-billet eller havde p-tilladelse fra DSB. En uheldig bilist havde fået tre bøder, så Europark havde taget begge vinduesviskere i brug for at få plads til bøderne.
Annonce

Bilister går rettens vej

Tre bilister har nu valgt ikke at betale deres afgifter gå rettens vej for at få afprøvet Europark's krav, og den første sag blev fredag behandlet i Retten i Horsens, mens Retten i Kolding onsdag 1. juni behandler den anden sag, som to kvinder er gået sammen om at føre.

Avisen beskrev i efteråret forholdene på p-pladsen, og hvordan skiltningen blev gjort dårligere efter en retssag i 2011, hvor Ole Stouby, der er adm. direktør for Travelmarket vandt over Europark i en sag om p-bøde på netop de pladser. Dengang var der reserveret-skilte ud for størsteparten af de pladser, der havde særlige vilkår, men i dag er de skilte væk.
Annonce

Skilte er væk

Sagen, der fredag blev behandlet i Retten I Horsens, handler om en p-bøde til Klaus Toft fra Løsning.

Han parkerede fredag 22. april 2015 på Reinholdts Plads, da han i forbindelse med sit arbejde skulle til et møde hos Dansk Industri i København.

- Jeg havde god tid, da jeg i radioen i bilen havde hørt, at toget var forsinket. Derfor parkerede jeg i den fjerneste ende af pladsen, så andre, der var sent på den kunne få en plads tættere ved indgangen til stationen, siger Klaus Toft, der betalte for en p-billet i automaten og placerede den i forruden. Han læste skiltet ved indkørslen til p-pladsen og på automaten.

- Der står, at "det er forbudt at standse eller parkere i båse, som er reserverede ved opsatte skilte", men de skilte med teksten "reserveret" er jo fjernet fra pladsen, sagde Klaus Toft.

Han ville gerne have ført Ole Stouby som vidne, ligesom han har bedt Europark om at fortælle, hvor mange bøder de udsteder på arealet, men Europark vil ikke oplyse dette, og retten ønskede ikke, at sagen skulle føres med vidner.
Annonce

Agtpågivenhed

Klaus Toft mener, at Europark også selv er forvirret over skiltningen.

- Den bøde, jeg får, er med henvisning til Europarks punkt 2 "Gyldig p-billet mangler i forruden", men den sag, Europark har rejst nu er med henvisning til punkt 4 "Gyldig p-tilladelse mangler" Måske er parkeringsforholdene i virkeligheden så forvirrende, at Europark ikke selv kan hitte rede i dem, sagde Klaus Toft.

I Retten i Horsens anførte Europarks advokat Dennis Laue, at skiltningen på pladsen er forståelig ved almindelige agtpågivenhed.

- Det er en gisning, men jeg tror, sagsøgte har læst og forstået skiltet, men har taget chancen og tænkt, at han nok slap for en bøde, når han havde trukket en p-billet, sagde Europarks advokat.

Klaus Toft afviser dog den gisning:

- Det giver ikke meget mening, for der var masser af ledige p-pladser. Havde jeg forstået skiltet, havde jeg selvfølgelig flyttet bilen.

Der falder dom i Klaus Tofts sag fredag 3. juni.

To dage inden - onsdag 1. juni - skal Retten i Kolding behandle en sag, som Europark har anlagt mod Laila Høyer Johansen og Marianne Agger.
De to kvinder fik torsdag 27. august 2015 bøder for at parkere på samme måde som Klaus Toft, og ligesom ham har de nægtet at betale med henvisning til den forvirrende skiltning på pladsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce