Annonce
Vejle

Bilister på lang omvej: Vigtig færdselsåre lukket en måned længere

Det er et større arbejde at få genoprettet vejen. Allerede i midten af februar var Allan Jensen (til højre) fra H.H. Entreprenørforretning og Henning Jørgensen, NCC på arbejde med at få høvlet al asfalt af. Foto: Mette Mørk
For 14 dage siden håbede forvaltningen, at Vejlevej ved Bredsten kunne åbne i disse dage - men nu står der udgangen af april på tidsplanen.
Annonce

Vejle: En måned endnu - mindst - må bilisterne ud på en længere omvej omkring Bredsten.

Vejlevej, der blev lukket efter, at vejbanen blev ødelagt af februars voldsomme regn, bliver først åbnet for trafik igen 30. april. Det siger den seneste trafikopdatering fra Vejles Kommunens vejafdeling.

Risikoen for jordskred lukkede vejen i midten af februar, og siden har de kørende været tvunget til at finde andre veje end vejen op over Kærbølling Bakke.

Flere veje er fortsat spærret

Flere veje er fortsat helt eller delvist lukkede efter januar og især februars voldsomme vandmængder. Ifølge Vejle Kommunes ugentlige trafikinfo drejer det sig om følgende:

  • Jellingvej ved Lerbæk. Her er der risiko for jordskred mellem Lerbækvej og Lerbæk Møllevej. Vejbanen er indskrænket, og der er sat signalanlæg op. Forventet afsluttet 30. april.
  • Birkelundvej ved Jelling er spærret mellem Birkelundvej 1 og Bøgelundvej på grund af jordskred. Forventes genåbnet 17. april.
  • Sidevej til Saksmosevej ind mod rensningsanlægget er spærret på grund af jordskred. Perioden for spærringen endnu uafklaret.
  • Bybækvej er delvist spærret hvor vejen krydser Bybækken. Vejbanen er indskrænket, og der skiltes med prioriteret kørsel forbi stedet. Endnu uvist, hvor længe spærringen vil vare.
  • Lønåvej ved Thyregod er delvist spærret på grund af risiko for jordskredvej mellem nummer 5 og 7. Tidshorisonten er endnu uvis.

Annonce

Forsigtige gæt

Oprindelig håbede vejingeniørerne fra kommunens tekniske forvaltning, at vejen kunne genåbnes i slutningen af marts - senest. Men nu lyder meldingen altså i stedet på slutningen af april.

Under hele forløbet har teknikerne dog været forsigtige i deres forudsigelser. Allerede i midten af denne måned sagde lederen af kommunens vej- og parkafdeling, Lars Bolander, at arbejdet med at få repareret de ødelagt veje efter de massive regnskyl ville trække ud:

- Nogen undrer sig måske over, at det tager lang tid, men selvom man er i denne slags situationer, hvor veje bliver lukket, og man er generet af det, skal vi som kommune fortsat følge alle udbudsregler. De er ikke annulleret, og vores egen materielgård kan ikke udføre alt arbejdet. Det har de ikke maskinerne til, sagde Lars Bolander dengang til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Tager tyren ved hornene

I forhold til arbejdet på Vejlevej er det de store maskiner, der er sat ind for at klare sætningsskaderne. Vejingeniør Erik Bjerre har tidligere fortalt avisen, at det blandt andet skyldes, at man vil sikre, at man får løst problemet ved Vejlevej én gang for alle. Dengang sagde han:

- Der skete lignende skader på vejen for fire år siden, men dengang tog vi ikke tyren ved hornene, som vi gør nu. Denne her gang reparerer vi ikke bare skaderne. Nu graver vi helt ned og får lavet en ordentlig løsning. Vi gør vores for at sikre, at det ikke sker igen, lød det fra Erik Bjerre.

De store maskiner er og har været i aktion for at få genåbnet vejen - men det trækker ud. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Busserne også berørt

Siden er asfalten fræset af, og gravemaskinerne er gået 10-12 meter i dybden. Tidligere estimater har lydt på, at det vil koste mellem 800.000 og en million kroner at få repareret skaderne og lagt dræn, så vandet ikke i fremtiden kan ødelægge vejen og spærre for trafikken.

Men så længe arbejdet står på, er vejen spærret - og det vil altså vare mange uger endnu. Spærringen berører blandt andet buslinjerne. Her fortæller trafikselskabet Sydtrafiks hjemmeside, at ruterne 14, 217 og 330 ikke kan betjene stoppestederne på Kirkegade ved kirken og på Vejlevej samt ved Kærbølling. I stedet henviser Sydtrafik til stoppestederne på Ballevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce