Annonce
Vejle

Bilister skal fortsat køre ad omveje: Central vej spærret yderligere en måned

Dette syn kan trafikanterne lige så godt vænne sig til. Kirkegade vil være spærret mellem Dæmningen og Grønnegade indtil midten af december. Foto: Morten Pape

Arkæologiske udgravninger betyder, at arbejdet med cykelstier først for alvor kan gå i gang om en uges tid.

Vejle: Bilisterne i Vejle må væbne sig med ekstra tålmodighed.

12. november skulle afspærringen for enden af Kirkegade ved Dæmningen fjernes - ifølge Vejle Kommunes oprindelige tidsplan. Men det sker ikke. Den vigtige færdselsåre på tværs af byen er spærret mindst en måned endnu:

- Arbejdet kommer til at vare til midten af december. Nogen præcis dato, har jeg ikke endnu, siger projektleder i kommunens afdeling for anlæg- og infrastruktur, Gitte Fuhr Thomsen.

Kirkegade skal udstyres med cykelstier på strækningen fra Dæmningen til Grønnegade. Inden de bliver etableret, skal en række jordledninger skiftes. Derfor er gaden gravet op - og da en del af området er tidligere kirkegård, har arkæologerne fra Vejle Museerne været travlt beskæftiget med at registrere fund siden entreprenøren gik i jorden i midten af oktober.

Annonce

Vi gør, hvad vi kan for at blive færdige så hurtigt som muligt.

Gitte Fuhr Thomsen - projektleder

Har udnyttet tiden

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at arbejde så effektivt som muligt. Mens arkæologerne har været i gang på kirkesiden, har entreprenøren arbejdet på siden over mod Danske Bank. Men vi har ikke kunnet arbejde i fuldt omfang. Derfor er projektet forsinket med cirka en måned, siger Gitte Fuhr Thomsen.

Naboer, handlende og andre, der bliver berørt af forsinkelsen, er netop blevet informeret. Afspærringen er ikke kun til gene for bilisterne - men også for de handlende, der skal have bragt varer til og fra butikkerne. Sct. Norberts Skole har også informeret elevernes forældre om, at de fortsat skal finde andre veje, hvis de skal aflevere børn på skolen.

- Men selvom det selvfølgelig er træls, at vi bliver forsinket, har vi haft et rigtig fint samarbejde med arkæologerne. Og når man går forbi arbejdsstedet, kan man se, at mange stopper op for at kigge. Vi har også haft skoleklasser fra Sct. Norbert nede for at se arkæologerne arbejde, fortæller Gitte Fuhr Thomsen.

Arbejdet i Kirkegade er en af de sidste etaper på den supercykelsti, der skal gå fra havneområdet til Rosborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce