Annonce
Vejle

Bilister skal være tålmodige: Lukket tunnel åbner tidligst til vinterferien - Kirkegade lukket en ekstra måned

Vejen er spærret. Sådan har situationen været ved Gammelhavn siden midten af oktober - og vi skal syv uger ind i det nye år, før vejen efter planen kan genåbne. Arkivfoto: Mette Mørk
Teknikerne mener, de har fundet en løsning på reparationen af den ødelagte vejbane efter ledningsbrud - ny belægning på Rådhustorvet skal hærde en måned
Annonce

Vejle: Det kræver en vis tålmodighed at være bilist i Vejle i disse måneder - og trafikanter på fire hjul må se i øjnene, at den situation ikke ændrer sig lige med det samme.

Siden midten af september har passagen over Rådhustorvet været lukket på grund af renovering, og siden 21. oktober har bilister måttet finde andre veje end tunnellen under banen ved Gammelhavn. Den dag sørgede en sprængt hovedvandledning for, at vejbanen blev ødelagt, og siden har tunnelen været lukket.

Nu har teknikerne ifølge formanden for teknisk udvalg, Gerda Haastrup Jørgensen (V), fundet ud af, hvordan man får repareret den ødelagte vejforbindelse.

Arbejdet er kompliceret, fordi vejbanen hviler på en 70 centimeter tyk betonplade. Den blev der for nogle uger siden skåret hul i, så man kunne få overblik over omfanget af skader:

- Og nu ved de, hvordan det skal løses. Derfor kan arbejdet gå i gang lige så snart, opgaven har været i udbud. Og meldingen er, at entreprenøren kan rykke ind før nytår, siger udvalgsformanden.

Her er der spærringer

Udover spærringerne ved Kirkegade og Gammelhavn er der ifølge kommunens trafikinfo vejarbejder en lang række steder i Vejle og nærmeste omegn, blandt andet:

  • Højen: Engmarksvej er spærret frem til 20 december på grund af ledningsarbejde.
  • Rødkildevej: Det store klimaprojekt betyder, at der frem til 2. februar fortsat kun vil være en kørebane forbi udgravningerne.
  • Boulevarden: Krydset ved Vestre Engvej bygges om. Arbejdet afsluttes 17. januar.
  • Moldevej: Vejen er spærret frem til 20. december og igen i det nye år. Buslinje 4 og 11 er omlagt.
  • Grønlandsvej: Ledningsarbejde på strækningen fra Klattrup til pendlerpladsen ved Grønlandsvej betyder, at der er signalanlæg og nedsat hastighed frem til 31. januar.
  • Højen: Højen Kirkevej er spærret ved åen på grund af broarbejde frem til 20. december.
  • Vinding: Boeskærvej er ensrettet fra Fredericiavej mod Vindingvej. Arbejdet afsluttes 31. januar.
  • Bredballe: Tornsbjergvej er spærret i rundkørslen ved Juelsmindevej frem til 20. december.
  • Uhrhøj: Petersmindevej er spærret for gennemkørsel ved nummer 56.
  • Bredballe: Strandvejen er halvt lukket mellem nummer 112 og 118 frem til 7. marts på grund af ledningsarbejde.

Hvis det holder stik, skulle arbejdet kunne klares på fem-seks uger, så bilerne igen kan køre gennem tunnellen lige før vinterferien i uge syv. Dermed har forbindelsen mellem Gammelhavn og Sjællandsgade været lukket i fire måneder.

Godt en uge tidligere - med udgangen af januar - bliver der ifølge tidsplanen grønt lys for trafik henover Rådhustorvet.

Oprindelig var det planen, at trafikken skulle begynde at rulle allerede ved udgangen af i år, men det viser sig - ifølge udvalgsformanden - at den nye brostensbelægning skal hærde i næsten en måned, før forbindelsen mellem Kirkegade og Blegbanken igen er klar til biltrafik.

Dermed har torvet været spærret for biltrafik i fire en halv måned, og det har ikke kun generet bilisterne. Gågadens forretninger har heller ikke haft lige så let ved at få varer frem, som normalt. Og siden sidste uge har det været ekstra besværligt. Her har varebilerne været forhindret i at køre fra Søndergade til Torvegade. De har derfor måttet finde andre veje. Sådan vil det være helt frem til efter vinterferien.

Her kan af gode grunde ikke køre biler. Siden midten af september har Kirkegade og Rådhustorvet været gravet op - og nu er åbningen af vejstrækningen udsat til slutningen af januar. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten bevæger sig rundt i kommunen: Nu bor mange af de nysmittede på Nørremarken

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce