x
Annonce
Vejle

Bilka opgiver apotek og frisør: I stedet er samtlige kasser blevet flyttet

Varehuschef Tonny Drachmann Nielsen får mange positive tilkendegivelser på den nye vægudsmykning, Bilka-kædens faste dekoratør, Mette Søndergaard, har lavet på væggen langs den fremrykkede kasselinje. Dekoratøren er oprindelig fra Vejle og har brugt Vejlefjordbroen og Bølgen som motiv. Foto: Torben Juhler
Bedre service, færre tyverier og en større butik. Det er en del af forklaringen på en stor ombygning i Bilka, hvor der er trukket 10 kilometer nye kabler.

Vejle: Bilka i Vejle har siden årsskiftet været under en ombygning, som betyder, at butiksarealet i den 14.000 kvadratmeter store bygning er blevet 850 kvadratmeter større.

Samtlige 20 kasser og nu 10 selvscanningskasser er rykket ud i det udstillingsareal, som Bilka tidligere benyttede til sæsonvarer som udemøbler, grill og tilbehør.

Nu er udstillingsarealet inddraget, og det har Bilkas varehuschef gennem de seneste tre år, Tonny Drachmann Nielsen, flere forklaringer på.

- Da vi senest byggede om i 2014, var det planen, at vi ville have eksterne lejere ind i "boksbutikker", der skulle indrettes på arealet foran kasserne. Det kunne være til et apotek, en frisør, en optiker og lignende, som de har det i Føtex på havnen. Det kunne være interessant for vores kunder, men det har ikke kunnet lade sig gøre på grund af den måde, planloven er skruet sammen på, siger Tonny Drachmann Nielsen.

Annonce
Vi har tydeligt kunnet mærke, at de varegrupper, der stod ude foran, var mere plaget af tyveri end de varegrupper, vi har inde i butikken.

Tonny Drachmann Nielsen, varehuschef

Ubemandet forområde

Det har været en ret omfattende operation at flytte kasselinjen knap 20 meter frem og 15 meter længere ned ad gangarealet.

Hvor meget flytningen har kostet, holder varehuschefen for sig selv, men alene elektrikerregningen er stor.

Elektrikere har trukket i alt 10 kilometer nye data- og el-kabler oppe under loftet for at rykke kasselinjen de få meter. Men varehuschefen ser flere fordele ved den nye indretning.

- Ved at rykke kvadratmeterne på ydersiden ind i butikken kan vi give en bedre service til vores kunder. Det var svært at have bemanding til at stå uden for kasselinjen. Ofte skulle man som kunde kontakte kundeservice for at for hjælp, men nu kan vi udnytte ressourcerne og betjene kunderne bedre inde i butikken, siger varehuschefen.

Mere plaget af tyveri

En anden forklaring på flytningen er risikoen for tyveri, for den falder ved at flytte alle varer ind i selve butikken.

- Vi har tydeligt kunnet mærke, at de varegrupper, der stod ude foran, var mere plaget af tyveri end de varegrupper, vi har inde i butikken. Det er en anden fordel ved flytningen, at alt nu er inde bag kasselinjen, siger varehuschfen.

Flytningen betyder samtidig, at gangarealet langs kasselinjen er blevet noget bredere end tidligere.

- Tidligere var den to meter, og det var for klemt. Det gav propper, når der var travlt ved kasserne. Men nu er den tre en halv meter bred, så nu er der god plads, siger varehuschefen.

Håndværkere har i disse dage travlt i Bilkas tidligere bagerudsalg, der udvides til også at rumme en Quickfood. De skal være færdige med arbejdet til genåbningen af bager- og fastfoodbetjeningen fredag. Foto: Torben Juhler

Som i discountbutikken

Antallet af selvscanningskasser er udvidet fra seks til 10, og samtidig er de flyttet fra en midterplacering i kasselinjen til den nederste del, hvor Bilka har sin såkaldte express-indgang.

- Ved at flytte selvbetjeningsområdet tæt på express-indgangen kan kunderne gå direkte ind i vores fødevareafdeling uden at skulle igennem de øvrige afdelinger. På den måde kan du lave dit hurtige indkøb som i discountbutikkerne, men her får du det fulde fødevareudvalg, siger Tonny Drachmann Nielsen.

Nu kan du handle fødevarer i Bilka Vejle lige så hurtigt som i din discountbutik, siger varehuschef Tonny Drachmann Nielsen, som har fået selvscanningskasserne flyttet op helt tæt på varehusets expressindgang. Foto: Torben Juhler

Pres på Bilkas spisested

Mens arbejdet med kasselinjen og selvscanningen er afsluttet, arbejder håndværkere i disse dage ved bagerudsalget, der holder lukket frem til fredag.

Det genåbner i en udvidet udgave med både bagerprodukter og Quickfood med salg af franske hotdogs, sandwich, softice og lignende.

- Vi har et stort pres i vores "Mad & Drikke" ved hovedindgangen. Med det nuværende setup har de svært at følge med, og da interessen for "grab and go-food" er stigende, etablerer vi en Quickfood sammen med bagerudsalget, der tidligere havde én kasse. Nu etablerer vi fælles ekspedition med tre kasser, fortæller varehuschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vejle For abonnenter

Claus måtte flygte fra vold: Jeg vil altid bære nag til min mor

Annonce