Annonce
Erhverv

Billedet er vendt: Nu er det virksomhederne, der kæmper om eleverne

Praktikpladskonsulent Stine Palmelund Klejstrup oplever, at erhvervsvirksomhederne er blevet mere opsøgende for at få nye elever. Deltagertallet af firmaer sætter rekord ved jobdatingarrangementet på torsdag. Foto: Leif Baun

Antallet af deltagende virksomheder sætter rekord på Campus Vejle. Nu er det virksomhederne, der er opsøgende i forhold til de unge, når der skal besættes elevpladser.

Vejle: På torsdag er der jobdating på Campus Vejle. 150-200 elever møder 15 virksomheder. Det er ikke første gang, arrangementet holdes, men noget er ændret.

- Billedet er vendt. Tidligere var det en opgave for mig som praktikpladskonsulent at trække virksomhederne ind. Den opgave har jeg ikke længere. Nu ved de godt, at det er dét, der skal til for at få nye elever, fortæller praktikpladskonsulent på Campus Vejle Stine Palmelund Klejstrup.

I år sætter antallet af virksomheder, der deltager, rekord med 15. Det er firmaer i et område fra Horsens til Kolding, der står og mangler elever.

- Det er et udbredt fænomen. Både fordi der er færre unge på hver årgang, og fordi der har været en tendens til, at alle unge har tænkt, at de skulle i gymnasiet. Det er der skabt fokus på politisk ved at øge kravene til gymnasieelever. Vi ligger dog godt i Vejle med EUX Business, vores erhvervsfaglige gymnasielle uddannelse, hvor vi har udvidet antallet af pladser, siger Stine Klejstrup.

- Det er en god situation for skole og elever at vide, at hvis man gør det godt, så er der gode chancer for at få en plads.

Tidligere var det en opgave for mig som praktikpladskonsulent at trække virksomhederne ind. Den opgave har jeg ikke længere. Nu ved de godt, at det er dét, der skal til for at få nye elever.

Stine Palmelund Klejstrup, praktikpladskonsulent

Vagtsomme øjne

Campus og virksomhederne har opbygget forbindelser over nogle år. Dermed er Campus i stigende grad mødestedet, hvor virksomheder og elever finder hinanden.

- Vi vil gerne være direkte leverandør af elever. Det sker, at virksomheder henvender sig og spørger, om ikke lige vi kan plukke fem gode emner ud til dem. Derfor fortæller vi hurtigt eleverne, at vi holder øje med dem. Det handler ikke bare om 12-taller, men også om performance: Er de stabile, møder de til tiden, er de målrettede? fortæller praktikpladskonsulenten.

Nøgleperson

Hun har en nøglerolle, både som den, der godkender virksomheder til at have elever, og som kan pege på elever "på bestilling". Naturligvis kan hun ikke kende til alle elevers egenskaber, men så spørger hun deres kontaktlærere: "Hvem har I?" Dermed får hun indsigt i, hvad virksomhederne søger og kan fortælle eleverne om, hvad der skal til for at komme ind i en virksomhed.

I øvrigt vurderer hun, at der er en øget bevidsthed hos erhvervslivet om at tage elever ind. Det kan skyldes, at der blev indført en afgift, da der var mangel på praktikpladser for nogle år siden. Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag betales afhængigt af, om firmaet har praktikpladser.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce