Annonce
Erhverv

Billig benzin er dårligt nyt for flere virksomheder

Den lave oliepris kommer bilejerne til gode, men den kan være fatal for flere danske virksomheder. Arkivfoto
erhverv - Den laveste oliepris i mere end et årti udgør nu en konkret trussel mod danske olievirksomheders overlevelsesevne. Den lave oliepris gør det billigere at tanke bilen op, men udviklingen kan koste livet for virksomheder i oliebranchen, skriver Finans.

- Det kommer til at betyde stoleleg i olie- og gasbranchen, så nogen ikke skal være her mere, forudser Johannes Kromann Bie, fungerende adm. direktør i brancheforeningen Offshoreenergy.dk, der har både olie- og vindvirksomheder som medlemmer.

I Esbjerg er 500-700 job allerede forsvundet efter fyringer hos bl.a. Semco Maritime, Maersk Oil og Rambøll Oil & Gas, vurderer byens borgmester, Johnny Søtrup (V). Falck Safety Services er en anden virksomhed, der har måttet skære 250 stillinger i sin stab.

Martin Næsby, direktør i Oil Gas Denmark, der er organisation for de rendyrkede olie- og gasselskaber i Danmark, tøver da heller ikke med at kalde industrien "udfordret".

- I Danmark har vi faldende produktion i Nordsøen og høje omkostninger, og det gør det sværere at holde produktionen lønsom. Det var tilfældet før olieprisfaldet, og det er endnu sværere nu, da prisen er faldet til 31 dollars pr. tønde. Det er en alvorlig situation, siger han til Finans og fremhæver, at olieprisfaldet tvinger alle til at tage hårdt fat.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

Annonce