Annonce
Erhverv

Billigere varme: Mølholm Varmeværk har held til at opdyrke nyt land

Omkring 50 fjernvarmekunder venter i den nye udstykning efter Gadkjærgård, hvor Mølholm Varmeværk arbejder på at grave fjernevarmerør ned til de kommende parcelhuse. Foto: Martin Ravn

36 virksomheder i Vinding er kommet med på fjernvarmenettet. Det svarer til, at Mølholm Fjernvarme leverer varme til ekstra 900 parcelhuse.

Vinding: Mølholm Fjernvarme gik for fem år siden under motorvejen for at levere varme til Vindings boliger, og til dato har 300 boligejere i det nye varmeområde besluttet sig for at koble husholdningen på fjernvarmen.

Det lokale fjernvarmeværk krydsede også motorvejen for at sende de varme rør i retning mod det store erhvervsområde, som Vinding også rummer. Missionen var at skaffe værket flere kunder ved at sende en hovedledning under Fredericiavej i 2014, og den mission er lykkedes.

- Vi gik under Fredericiavej, da vi fik et par store erhvervsejendomme med på fjernvarmen. Det har nu resulteret i, at vi leverer fjernvarme til cirka 125.000 kvadratmeter erhvervsejendomme, hvilket svarer til cirka 900 standardboliger på nordsiden af Fredericiavej, fortæller værkets driftsleder Steen Erik Hansen.

Gravearbejde langs Andkærvej

Mølholm Varmeværk fører nu fjernvarmen over på den sydlige side af Andkærvej. Det betyder, at værkets entreprenør sætter gang i gravearbejdet fra Sadelmagervej via Andkærvej og ned ad Bugattivej i gang i uge 41 eller 42. Værkets driftsleder forventer, at ledningsarbejdet vil være færdig omkring 1 december, og i den periode vil trafikken blive berørt af arbejdet.

- Vi vil selvfølgelig forsøge at minimere generne mest mulig, siger driftsleder Steen Erik Nielsen.

Næste mål for Mølholm Varmeværk er, at få virksomhederne på Ferrarivej med på fjernvarme-ledningen, og så vil gravearbejdet fortsætte i området.

Mølholm Varmeværks hovedledning er gravet ned langs Vindingvej og når nu hen forbi Vinding Kirke og Svinholtvej. Foto: Martin Ravn

Går over Andkærvej

I alt 36 virksomheder på dele af Ulvehavevej, Storhaven, Bødkervej, Vidtskue Vej, Hjulmagervej, Sadelmagervej, Pottemagervej, Karetmagervej og Skomagervej er kommet med på nettet.

Hidtil har værket udvidet nettet til virksomheder syd for Andkærvej, men også den grænse bryder varmeværket nu.

Dalsgård Pavilloner har som den første af virksomhederne på Bugattivej tilmeldt sig fjernvarmen, men Steen Erik Hansen er i dialog med flere virksomheder i området, blandt andet Jysk Fynske Medier, og driftslederen er optimistisk og forventer, at flere går med.

Annonce

Flere nye kunder venter

Udvidelsen af nettet er dog ikke uden omkostninger. Mølholm Varmeværk har opført et nyt pumpehus ved Vinding Skole, og så er værket i disse dage i gang med at udvide ledningsnettet langs Vindingvej hen forbi Vinding Kirke og Svinholtvej. Det sker fordi, der venter et stort antal nye kunder længere nede ad vejen.

En ny udstykning efter Gadkjærgård med cirka 50 parcelhusgrunde er under byggemodning med fjernvarme. Tæt der ved på Korsdalsvej skyder nye boliger i vejret, og det giver værket 20 nye kunder, og så har byrådet godkendt lokalplan 1237 ved Svinholtvej. Det kommende boligområde med tæt, lav bebyggelse giver på sigt plads til yderligere et par hundrede kunder

Annonce

Familie sparer 2650 kroner

Det betyder, at varmeværkets kundegrundlag er vokset fra cirka 2000 andelshavere i 2011 til knap 2400 i dag. Flere er på vej og med store erhvervskunder oveni, har ekspansionen også en positiv effekt på økonomien hos Mølholm Varmeværk, og dermed i sidste ende på regningen hos forbrugerne.

- Vores varmepris er faldet de sidste par år med 144 kroner per megawatt-time. Det skyldes til dels lavere priser fra TVIS, men også at udvidelsen begynder at bidrage positivt, siger driftslederen.

Et standardhus på 130 kvadratmeter bruger cirka 18,5 megawatt-timer om året, så prisnedsættelsen giver en årlig besparelse på 2650 kroner hos en gennemsnitsfamilie.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce