Annonce
Give

Billotteri giver nogle børn en bedre fritid

Susanne Carlsen er formand for alle de frivillige i "Broen Vejle". Den drives af frivillige og støttes af en lang række sponsorer. Det sætter "Broen" i stand til at hjælpe mange udsatte børn til at deltage i fritidsaktiviteter. Foto: Lars Saugbjerg

Give Rotary Klub har sendt 30.000 kroner til "Broen Vejle". Det hjælper cirka 20 børn fra den gamle Give Kommunen med udstyr og kontingenter til idræt eller spejderi og dermed et mere aktiv liv.

Annonce

Give: Behovet for økonomisk hjælp til børn, så de kan deltage i fritidsaktiviteter, er stort og desværre bliver det ved med at stige, siger Susanne Clausen.

Hun er formand for "Broen Vejle", der er en afdeling af den landsdækkende "Broen Danmark". Foreningen hjælper med at give udsatte børn mulighed for at få en mere aktiv fritid.

Men langt de fleste fritidsaktiviteter koster penge. Mange penge. Hos "Broen" regner man med, at det koster 1500 kroner at give et barn mulighed for én fritidsaktivitet i et år.

- Derfor er vi da også henrykte og beærede over, at Give Rotary Klub vil støtte os med 30.000 kroner. Det betyder, at vi kan hjælpe yderligere omkring 20 børn i den gamle Give Kommune med at komme til aktiviteter i fritiden, siger Susanne Clausen.

Pengene stammer fra det billotteri, Rotaryklubberne i Give og Billund gennemførte tidligere i år. Halvdelen af overskuddet på 120.000 kroner har de to klubber besluttet at sende til skolehjælp for fordrevne syriske børn i flygtningelejre i nærområdet til Syrien.

Sådan fordeles pengene fra billotteriet

Overskuddet blev cirka 120.000 kroner.De 60.000 kroner har rotaryklubberne i Give og Billund besluttet at sende til skolehjælp for fordrevne syriske børn i flygtningelejre i nærområdet til Syrien.

Giveklubben har brugt sine resterende omkring 30.000 kroner til:

5000 kroner til julehjælp i den gamle Give Kommune via Røde Kors.

4000 kroner til et biblioteksprojekt i Ghana sammen med rotaryklubben i Jelling.

30.000 kroner til "Broen Vejle". (20.000 plus 10.000 via Districts Grant).

Annonce

Udstyret i orden

Pengene er sendt til en af Rotarys internationale hjælpeprogrammer, Shelter Box. Her er Holger Helbo, Gadbjerg, der i år er distriktsguvernør i Rotarys kreds 1450, netop blevet valgt ind i bestyrelsen.

De to klubber havde håbet, at de kunne sende flere penge ved at få fordoblet beløbet via Rotary Internationals forskellige støttekasser. Men de var alle tømt for i år.

Den anden halvdel af pengene fordeler de to klubber hver for sig. Give Rotary Klub har således 30.000 kroner at fordele. Heraf er der blandt andet gået 5000 kroner til den lokale afdeling af Røde Kors julehjælp og 4000 kroner til et biblioteksprojekt i Ghana.

Når de har kunnet støtte "Broen" med 30.000 kroner skyldes det blandt andet, at Distrikt 1450 har lagt 10.000 kroner oven i de 20.000 kroner, Giveklubben havde tilbage.

Alle pengene fra billotteriet falder på tørre steder, også de 30.000 kroner til "Broen".

Annonce

Lidt "nærige"

- Vi hjælper børnene i gang ved at betale kontingent og det udstyr, der skal bruges. Nogle steder er kontingentet dyrt og udstyret billigt, andre steder er det omvendt. Men det er vigtigt, at børnene har det udstyr, der skal bruges. De skal ikke starte ved FDF eller KFUM og så være de eneste, der ikke har uniform eller sangbog, siger Susanne Clausen.

For halvandet år siden, da Kristian Thulesen Dahls med cykelhold kørte Danmark tyndt for at skaffe penge til "Broen", var de omkring Thyregod. Den gang var der sat 61 flag op ved vejen ned til Thyregodhallen.

De skulle markere de 61 udsatte børn i den gamle Give Kommune, der kunne deltage i fritidsaktiviteter på grund af "Broens" arbejde. I dag skulle der have stået 150, og alligevel er der børn, der må skuffes.

- Behovet bliver hele tiden større, for antallet af udsatte børn vokser. Derfor er vi også meget "nærige" med vores støtte. Ikke alle børnene kan komme med på alle de lejre eller turneringer, der egentlig er mulighed for. For hver gang koster det penge, siger Susanne Carlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce