Annonce
Billund

Billund Apotek flytter og bliver fem gange så stort

Nogenlunde sådan kommer det kommende Billund Apotek på Butikstorvet 74 til at se ud. Efter 40 år på samme adresse flytter apoteket til den anden ende af Butikstorvet og får fem gange så meget plads at brede sig på. Illustration: Billund Apotek
I de seneste 40 år har Billund Apotek haft 60 kvadratmeter at brede sig på. Når apoteket i løbet af efteråret flytter til nye lokaler, bliver apoteket 300 kvadratmeter stort.
Annonce

Billund: I løbet af efteråret flytter Billund Apotek til nye og langt større og mere moderne lokaler på Butikstorvet. Apoteket har nu i 40 år holdt til på den samme adresse, men i løbet af få måneder bliver de 60 kvadratmeter skiftet ud med 300 kvadratmeter i den modsatte ende af Butikstorvet.

- I 40 år har vi ekspederet receptmedicin fra de lokaler, som folk kender. Nu skal vi servicere fra større lokaler, og vi får mulighed for at give en bedre service med mere diskretion, fortæller apoteker Lene Brandstrup.

- De 300 kvadratmeter giver nye muligheder for diskretion og øget bemanding. Der vil være personalefaciliteter og rum til medicinsamtaler og bedre mulighed for vaccinationer. Ligeledes etableres korttidsparkeringspladser lige uden for apoteket, tilføjer hun.

Annonce

Akvarium og robot

I det nye apotek vil der være skiftende events med læring og sundhed, og i det hele taget håber apotekeren, at folk vil synes, det er en oplevelse at komme på det nye Billund Apotek.

- Midt i lokalet etableres et akvarium. Medicinen findes frem af en robot. Som noget specielt er den i et glashus, så man kan se den arbejde. Den har også en robotarm, der kan sætte medicinen på plads, siger Lene Brandstrup.

Annonce

Samme adresse i 40 år

Der har været håndkøbsudsalg af medicin i Billund siden 1950'erne. I 1980 ændrede apoteker Sørensen forretningen fra at være et håndkøbsudsalg til et egentlig apoteksudsalg med faguddannet personale. Ved samme lejlighed blev dørene slået op til forretningen på Butikstorvet 4, hvor Billund Apotek altså stadig hører hjemme.

Apoteksudsalget fik medicinen pakket fra Grindsted Apotek, men det var et stort ønske, at kunderne i Billund kunne blive ekspederet direkte fra eget medicinlager. Sundhedsstyrelsen havde dog i adskillige år givet afslag på diverse ansøgninger, men i 2015 lykkedes det, og Billund Apoteksudsalg kunne dermed ændre navn til Billund Apotek.

Med flytningen til det nye Butikstorvet kommer Billund Apotek til at ligge helt centralt i et nyt miljø, der både kommer til at indeholde erhverv, boliger og grønne områder.


De 300 kvadratmeter giver nye muligheder for diskretion og øget bemanding. Der vil være personalefaciliteter og rum til medicinsamtaler og bedre mulighed for vaccinationer.

Lene Brandstrup, apoteker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce