Annonce
Billund

Billund Byråd: Børnevenligt budget godkendt med skåltaler

Budget 2019 gør det tydeligt, at Billund Kommune bestræber sig på at blive "Familiens bedste valg": Børnehaver, vuggestuepladser, uddannelse til dagplejere og skolerenoveringer er noget af det, der er prioriteret i budgettet for de kommende år. Arkivfoto

Med budget 2019 tager Billund Byråd endnu et skridt i retning af at gøre kommunen til "Familiens bedste valg". I alle taler blev det gode samarbejde fremhævet. Alle 25 har stemt for budgettet.

Billund Kommune: - Et enigt byråd har bestået sin første store prøve.

Sådan indledte borgmester Ib Kristensen (V) aftenens byrådsdebat om budgettet for de kommende år. Han takkede også for godt samarbejde, for for første gang i fem år står alle 25 politikere i Billund Byråd sammen om budgettet, et budget, som bærer præg af visionen om, at Billund skal være "Familiens bedste valg". Derfor er det især skoler, børnehaver, vuggestuer og dagplejer, der er prioriteret.

Således skal der for eksempel bygges 14 nye vuggestuepladser i Billund by, et ønske, der har stået højt på ønskelisten hos forældrene i Billund. Det gør det også hos forældre i Grindsted, men de er ikke blevet tilgodeset i denne omgang.

Det er børnene dog generelt på en række områder: Vestre og Hejnsvig skoler bygges om, dagplejere får mulighed for mere uddannelse, og der skal mere personale i daginstitutionerne.

Annonce

Det er en god dag i dag, men vi skal passe på ikke at blive for selvfede.

Mads Helbo (RV)

Nedslag i budgettet

Der er afsat 59,1 millioner kroner til en omfattende renovering af Vestre Skole..Der vil blive lavet en helhedsplan for Hejnsvig Skole, og i årene 2020-2022 vil der komme et ungecenter i Grindsted samt et motorik- og kampsportcenter i Magion.Der vil blive lavet et såkaldt servicetjek af kommunens organisation. Målet er at finde 12 mio. kroner.Hvert år bliver der afsat 2,2 millioner kroner til bedre normeringer i daginstitutionerne.Der bliver etableret 14 ekstra vuggestuepladser i Børnenes Univers i Billund.Der er afsat yderligere én million kroner om året til vedligeholdelse af kommunale fortove.Kommunen vil i større omfang støtte handelslivet i Grindsted og Billund.Der er afsat knap en halv million kroner til at lette arbejdspresset i forbindelse med Grindstedforureningen.Fra 2020 bliver der tilført 4,13 millioner kroner på ældreområdet i sammenhæng med, at de 10 nye demensboliger i Billund står klar.Den omdiskuterede 25 års regel, der har favoriseret foreninger med unge medlemmer, bliver sløjfet.

Millioner til børn

Vigtigst i forhold til kommunens vision er det, at handling nu følger ord med 2,2 mio. kroner om året til bedre normeringer i daginstitutionerne. Som Mads Helbo (RV) udtrykte det:

- Vi skal forsøge at matche det fyrtårn, vi har skabt med Børnenes Hovedstad. Andre skal simpelthen ikke kunne holde sig fra væk fra Billund Kommune.

Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S) lagde vægt på, at der ingen nedskæringer er i den borgernære service i Billund Kommunes budget:

- Vi sender et klart signal om, at Billund Kommune skal være "Familiens bedste valg".

12 mio. skal hentes

Både DF og Borgerlisten lagde vægt på det kommende servicetjek, der har som mål at gøre tingene mere effektivt med en forventning om, at der samlet set kan hentes 12 mio. kroner.

- Jeg glæder mig over, at vi ikke kommer med besparelser, at vi ikke står på en brændende platform som så mange andre kommuner, og at et servicetjek vil kunne give de enkelte fagudvalg et større økonomisk råderum, sagde Per Nyhus (DF).

Allan Munk Nielsen (K) pointerede, at forbedringerne på børneområdet vil blive fulgt af flere penge de kommende år, for "Billund skal være blandt Danmarks bedste".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce