Annonce
Billund

Billund får en deltids veterankoordinator

Gitte Ottosen og beskæftigelsesudvalget foreslår det nye byråd at lade jobbet som veterankoordinator være en del af de opgaver, en til to medarbejdere i forvejen har. Arkivfoto
Annonce

Billund Kommune: selvom Billund Kommune ikke har så mange veteraner, der har været udsendt for Forsvaret i internationale missioner, har kommunen med sin veteranpolitik slået fast, at man vil være klar til at hjælpe, hvis der opstår problemer.

Nu skal der sættes handling bag de ord.

Beskæftigelsesudvalget anbefaler derfor over for byrådet, at der oprettes en stilling som veterankoordinator - som en del af af de opgaver, som en eller to medarbejdere i forvejen har.

- Vi har jo ikke ret mange veteraner i Billund Kommune. Vi har spurgt medarbejderne, og de får måske et par henvendelser om året. Derfor vil opgaverne kunne rummes af nogle af dem, der i forvejen er ansat, mener Gitte Ottosen (S), formand for beskæftigelsesudvalget.

Annonce

Få veteraner i Billund

Billund Kommune har sammenlignet med andre kommuner meget få veteraner, kun cirka 94. Statistisk set vil hver tiende af dem få brug for hjælp, og kun halvdelen heraf vil have brug for massiv støtte.

Af de 94 veteraner er de 23 fortsat ansat i Forsvaret.

Med undtagelse af Ærø, Langeland, Morsø, Lemvig, Samsø og Fanø kommuner er Billund Kommune den kommune i landet med færrest veteraner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce