Annonce
Billund

Billund går efter nul alkohol, når der er børn til stede: - Vi er blevet formynderiske

Mogens Jørgensen (DF) og Stephanie Storbank (V) er vildt uenige om, hvor restriktiv Billund Kommunes rusmiddelindsats skal være. Collage: Annette Bruun Jarl
Alkohol skal ikke finde nogen steder, hvor der er børn under 18 år til stede. Det er ambitionen i Billund Kommunes nye rusmiddelstrategi.

Billund Kommune: Fremover skal ingen børn og unge under 18 år opleve forældre, pædagoger, lærere eller andre drikke alkohol i de kommunale institutioner i Billund Kommune. Det slås fast i den nye rusmiddelindsats, som et flertal af politikerne i unge- og kulturudvalget har godkendt.

Baggrunden er, at for mange drikker for meget. En vurdering lyder på, at 700 borgere i Billund Kommune drikker så meget, at de reelt burde være i behandling for alkoholmisbrug. Sundhedsstyrelsen estimerer desuden, at cirka 600 børn i Billund Kommune lever med en forælder, hvis alkoholforbrug reducerer omsorgsevnen i større eller mindre grad.


Annonce

Der er da aldrig nogen, der har fået et alkoholmisbrug af at deres forældre tog en øl til et forældrearrangement

Mogens Jørgensen (DF)


Mogens Jørgensen (DF) synes dog, at den nye rusmiddelindsats er alt for restriktivt. Han stemte imod, da sagen var til debat i udvalget.

- Alkohol fylder alt for meget i vores rusmiddelindsats, og jeg er frustreret over, at vi som kommune er blevet formynderiske. I praksis betyder det her jo, at forældre ikke kan få en enkelt øl, når der er klassearrangementer. Vi vil heller ikke længere kunne skænke på ved Sports- og Kulturgalla. Det er helt skørt, for der er da aldrig nogen, der har fået et alkoholmisbrug af, at deres forældre tog en øl til et forældrearrangement, mener han.

Vi sætter en retning

Formand Stephanie Storbank (V) og resten af udvalget, det vil sige Annette Lundgaard (V), Klara Lyskjær Noer (V), Arne V. Thomsen (S), Kris Jensen Skriver (S) og Mads Søbye Helbo (B) stemte dog for en mere restriktiv linje i den kommunale rusmiddelindsats.

- Det er det, vi bliver anbefalet af sundhedsmyndighederne, og vi forventer, at der inden længe kommer nye tiltag fra regeringen. Så kunne vi lige så godt være restriktive fra starten,  siger Stephanie Storbank og understreger, at rusmiddelindsatsen ikke er en "lov".

- Vi skal have skoler og institutioner ind over, og vi udsteder ikke forbud. Vi sætter en retning. Det her er en henstilling til alle om at arbejde i en retning med mindre alkohol, tilføjer hun.

Annonce

Hæv alkoholdebut

Rusmiddelindsatsen er også et forsøg på at skubbe unges alkoholdebut til efter 16 år. Ifølge ungeprofilundersøgelsen har 28 procent af børnene i Billund Kommune en alkoholdebut som 12-årige eller yngre.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Billund

Skal vi tænke nyt i ældreplejen fremover?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce