Annonce
Billund

Billund hiver atter turister til: Stigning på fire procent på overnatninger

Der har igen været en pæn stigning i antallet af kommercielle overnatninger i Billund. Arkivfoto
Antallet af overnatninger i Billund stiger igen efter et par år med stagnation. I de første syv måneder af 2019 er der således en stigning på 3,9 procent i kommercielle overnatninger.

Billund: Antallet af årets kommercielle overnatninger i Billund er det bedste i tre år. Året har indtil 31. juli budt på en stigning på 3,9 procent i overnatninger. I samme periode sidste år lå tallet på blot 0,07 procent, og året før var det på 2,21 procent.

- Vi er tilbage i en god tendens fra 2015 og 16, hvor der var 4,78 procent flere overnatninger, siger Louise Fischer, turismekoordinator ved Billund ErhvervsFremme.

Hun tilskriver stigningen flere faktorer og tiltag i Billund.

- Der er mange grunde til, at antallet af de kommercielle overnatninger er steget. Vi har for eksempel haft et noget mere afvekslende og normalt sommervejr end sidste år, siger Louise Fischer, der også kan se, at Lego House er blevet mere kendt og har fået mere fat i kunderne.

Over sommeren var meldingen i medierne fra Lego House, at de havde haft en 30-40 procent stigning i antallet af gæster i industriferieugerne i forhold til året før.

Annonce
Legoland Castle Hotel har meldt, at de har haft mange glade gæster, som har taget rigtig godt imod det nye hotel.

Louise Fischer, turismekoordinator

Nye nationaliteter i byen

Louise Fischer har ikke indblik i gæsteantallet hos Lalandia eller det nye Lego Castle.

- Men de er kommet med positive tilkendegivelser, siger Louise Fischer, der ikke er i tvivl om, at Billund Lufthavn bidrager med sin del af kagen.

- I 2018 blev der lanceret fem nye flyruter - i 2019 15 nye flyruter, og det giver adgang for flere turister hertil, vurderer Louise Fischer, der kan se, at der er kommet nye nationaliteter, som der ikke har været så mange af før, til Billund.

- Vi har fået flere fra Østrig, Polen, Rumænien, Tjekkiet og Ukraine, og også antallet af turister fra Kina er steget, siger Louise Fischer.

De mest almindelige turister i Billund er dog stadig danskere, nordmænd, svenskere, hollændere og tyskere.

Louise Fischer understreger, at de kommercielle overnatningstal ikke omfatter små og mellemstore turistaktører:

- Det vil sige, at der er en massiv kapacitet, der ikke er medtaget i regnestykket, siger hun, der også herfra har fået positive tilbagemeldinger på turistsæsonen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Humac politianmeldt for at skjule oplysninger

112

24-årig kørte rundt i heroinrus

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Vejle For abonnenter

11-årig fik foden i klemme i Bryggens rullefortov: Centret blev advaret om fejl to måneder inden ulykken

Annonce