x
Annonce
Billund

Billund indstiller forsøg med telesundhed

Billund Kommune har stoppet skærmbesøg. Det fungerede ikke for borgerne, og kommunen har heller ikke sparet så meget som forventet. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Billund Kommune har indstillet arbejdet med skærmbesæg til ældre og opsagt kontrakten med firmaet Viewcare. Projektet har ikke levet op til forventningerne.

Billund Kommune: Det skulle ellers have været så nemt: Med et enkelt tastetryk skulle ældre borgere i en fart kunne komme i takt med en hjemmehjælper eller en sygeplejerske, der fra den anden side af skærmen skulle kunne hjælpe dem med for eksempel at få taget deres piller til tiden.

Skærmbesøget skulle også fungere som en påmindelse om at huske at få noget at spise og drikke eller generel støtte til at opretholde rutiner i hverdagen.

Billund Kommunes projekt med at skifte hjemmehjælperen ud med en skærm er dog ikke blevet den succes, man håbede på. Projektet er nu indstillet, og kontrakten med firmaet Viewcare er sagt op.

Billund Kommune havde forventet at spare en halv million kroner om året, men den samlede besparelse i 2016 blev kun på godt det halve. Det viste sig, at det ikke kom til at fungere for det antal borgere, der skulle til, for at det kunne betale sig.

- Det har simpelthen været for bøvlet for brugerne. Udstyret spillede ikke sammen med det, de havde i forvejen, og borgerne havde svært ved at finde ud af det, siger Ruth Lauridsen (V), formand for social- og sundhedsudvalget.

Annonce

Skærmbesøg

Projekt telesundhed blev indført i 2016 efter en forsøgsperiode.

Målet var at spare 500.000 kroner.

Kommunen sparede 260.000 kroner.

Projekt telesundhed kunne ikke bruges til så mange borgere, som man havde forventet.

Ruth Lauridsen (V) ønsker, at Billund Kommune finder at nyt system, der fungere, for hun mener, at telesunhed er en af vejen frem. Det skal bare være til gavn for borgerne. Arkivfoto: Joan Karlsen

Efter prøveperiode

Projekt telesundhed blev indført efter en prøveperiode, hvor både medarbejdere og borgere ellers havde været glade for det.

Skærmbesøget gav de ældre en tryghed i hverdagen, fordi de nemt kunne komme i kontakt med en medarbejder, hvis der var noget, de var i tvivl om. Det kunne for eksempel være at huske at tage det rigtige antal piller på det rette tidspunkt.

Meningen med skærmbesøgene var ikke at erstatte fysiske besøg fra hjemmeplejen, men at supplere dem.

Billund Kommune har da heller ikke opgivet.

- Vi går videre med det her, for det er teknologi, der er fremtiden. Men vi skal hele tiden have fokus på, hvad der er til gavn for borgerne. VI skal have et system, som borgerne synes, de får noget ud af, siger Ruth Lauridsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce