Annonce
Billund

Nu har Billund Kommune landets højeste smittetal: Sådan ser det ud i dit sogn

En næsepodning tjekkes. Arkivfoto: Mette Mørk
Ifølge Statens Serum Institut har Billund Kommune nu landets største smittetryk i forhold til befolkningstallet. Men smitten er meget ujævnt fordelt i kommunen.

Billund Kommune: Søndag steg antallet af smittede igen i Billund Kommune, og kommunen har nu det højeste smittetryk i landet. Incidensen - antallet af smittede per 100.000 indbyggere - er nu på 278,5. På andenpladsen er Høje-Taastrup kommune, hvor incidensen er på 225,2.

Men en opgørelse over smitten i de enkelte sogne viser, at det bestemt ikke er hele kommunen, der er ramt.

I hele Billund Kommune er der konstateret 74 smittede inden for syv dage, men i sogneopgørelsen er der kun i alt 62 i alt i kommunens sogne. JydskeVestkysten har ikke fundet ud af, hvad der er årsagen til denne forslag.

Annonce

Smitten er i Grindsted

Sogneopgørelsen viser, at i Skjoldbjerg, Vesterhede, Nollund og Urup er der ingen smittede overhovedet.

I en række andre sogne er smitten også på et forholdsvis begrænset niveau.

I Vorbasse, Hejnsvig og Stenderup sogne er der kun én smittet, i Filskov og Grene sogne er der tre smittede, og i Sønder Omme Sogn er der fire smittede.

Det er i Grindsted Sogn, at langt det meste smitte findes. Her er 49 smittede, hvilket giver en incidens på 471, og en positivprocent på 2,0. Hvis sognet skulle lukke ned, så skulle incidensen være på 500 og positivprocenten på 2,5.

Smittetallet skal også stige en del endnu, før hele kommunen lukker ned. Her kigger man på den testjusterede incidens, som er på 189. Det tal skal op på 250, før kommunen bliver lukket ned.

Ideen med den testjusterede incidens er, at man tager hensyn til, at i kommunen med meget smitte, bliver flere også smittet. Derfor bliver tallet justeret ned, så det er mere sammenligneligt med andre kommuner.


Det er i Grindsted Sogn, at langt det meste smitte findes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce