Annonce
Debat

Billund Kommune hjælper de svageste med kørsel til vaccination

De første vaccinationer fandt sted på plejecentrene. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Udgangspunktet er, at man skal vaccineres i Esbjerg, og at man selv skal transportere sig dertil. Men Billund Kommune vil gerne hjælpe med transport, hvis der ikke er andre muligheder.
Annonce

Billund Kommune: I denne uge er vaccinationen af borgere, som modtager praktisk og personlig hjælp, påbegyndt. Snart følger flere andre grupper af borgere. Det fortæller Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Man modtager et brev i e-boks eller med posten fra Sundhedsstyrelsen, når man kan blive tilbudt en vaccination. Nogle få borgere vil kunne blive vaccineret i Billund eller Grindsted, og de bliver kontaktet direkte af Billund Kommune. De resterende vaccinationer sker på vaccinationscentret i Esbjerg, hvor man selv skal bestille tid via instruktionerne i brevet fra Sundhedsstyrelsen.

Som udgangspunkt skal man selv transportere sig til vaccinationscentret. Det kan for eksempel ske ved at bruge flextur eller med hjælp fra pårørende. Kun hvis det ikke er muligt, kan man få hjælp hos kommunen.


Hvis man som borger har en funktionsnedsættelse og dermed ikke kan transportere sig selv til et vaccinationscenter, kan man få hjælp til transporten af Billund Kommune.

Pia Mejborn, chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune


Annonce

Bestil din tid først

Det er personalet hos Billund Kommunes sundhedsafdeling, som vurderer, om man af helbredsmæssige årsager kan blive visiteret til at få hjælp til transporten.

Det er vigtigt, at man først har modtaget et brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det er blevet ens tur til at blive vaccineret, inden man kontakter sundhedsafdelingen. Man skal også selv have bestilt tid til vaccinationen.

Herefter kan sundhedsafdelingen kontaktes på telefon 72 34 80 00 alle hverdage mellem 8.15-11.30. Når man ringer, skal man have sin vaccinationstid og sit cpr-nummer parat. Personalet har også brug for at vide, om man bruger hjælpemidler.

De tilbyder et lift

Tre personer har meddelt Billund-redaktionen, at de er villig til at give folk, der ikke selv kan køre til Esbjerg, et lift. Det er:

  1. Jeyarajah Rasiah, der kan kontaktes på mail jera@billund.dk. Han bor i Grindsted.
  2. Kris Jensen Skriver, der ligeledes bor i Grindsted. Han kan kontaktes på kjs@billund.dk. Han kan dog først hjælpe efter 17. januar.
  3. Lilly Jørgensen fra Vorbasse. Hun skriver, at det er bedst for hende om mandagen og tirsdagen, men hun kan også de andre tre hverdage. Hun kan kontaktes direkte på sin mobil: 2033 5897.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce