Annonce
Debat

Billund Kommune hjælper de svageste med kørsel til vaccination

De første vaccinationer fandt sted på plejecentrene. Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Udgangspunktet er, at man skal vaccineres i Esbjerg, og at man selv skal transportere sig dertil. Men Billund Kommune vil gerne hjælpe med transport, hvis der ikke er andre muligheder.

Billund Kommune: I denne uge er vaccinationen af borgere, som modtager praktisk og personlig hjælp, påbegyndt. Snart følger flere andre grupper af borgere. Det fortæller Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Man modtager et brev i e-boks eller med posten fra Sundhedsstyrelsen, når man kan blive tilbudt en vaccination. Nogle få borgere vil kunne blive vaccineret i Billund eller Grindsted, og de bliver kontaktet direkte af Billund Kommune. De resterende vaccinationer sker på vaccinationscentret i Esbjerg, hvor man selv skal bestille tid via instruktionerne i brevet fra Sundhedsstyrelsen.

Som udgangspunkt skal man selv transportere sig til vaccinationscentret. Det kan for eksempel ske ved at bruge flextur eller med hjælp fra pårørende. Kun hvis det ikke er muligt, kan man få hjælp hos kommunen.

Annonce


Hvis man som borger har en funktionsnedsættelse og dermed ikke kan transportere sig selv til et vaccinationscenter, kan man få hjælp til transporten af Billund Kommune.

Pia Mejborn, chef for Voksenstøtteområdet i Billund Kommune


Bestil din tid først

Det er personalet hos Billund Kommunes sundhedsafdeling, som vurderer, om man af helbredsmæssige årsager kan blive visiteret til at få hjælp til transporten.

Det er vigtigt, at man først har modtaget et brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det er blevet ens tur til at blive vaccineret, inden man kontakter sundhedsafdelingen. Man skal også selv have bestilt tid til vaccinationen.

Herefter kan sundhedsafdelingen kontaktes på telefon 72 34 80 00 alle hverdage mellem 8.15-11.30. Når man ringer, skal man have sin vaccinationstid og sit cpr-nummer parat. Personalet har også brug for at vide, om man bruger hjælpemidler.

De tilbyder et lift

Tre personer har meddelt Billund-redaktionen, at de er villig til at give folk, der ikke selv kan køre til Esbjerg, et lift. Det er:

  1. Jeyarajah Rasiah, der kan kontaktes på mail jera@billund.dk. Han bor i Grindsted.
  2. Kris Jensen Skriver, der ligeledes bor i Grindsted. Han kan kontaktes på kjs@billund.dk. Han kan dog først hjælpe efter 17. januar.
  3. Lilly Jørgensen fra Vorbasse. Hun skriver, at det er bedst for hende om mandagen og tirsdagen, men hun kan også de andre tre hverdage. Hun kan kontaktes direkte på sin mobil: 2033 5897.
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat 19.55: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Debat For abonnenter

Derfor bør tysk dom få Danmark til at kigge nærmere på hjemvendte fra Islamisk Stat

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce