Annonce
Billund

Billund Kommune om kritik af bosted: - Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer

Billund Kommune følger de retningslinjer, der kommer fra Sundhedsstyrelsen, til punkt og prikke. Det slår formanden for voksenudvalget, Robert Terkelsen (V), fast. Arkivfoto: Christer Holte
Når Billund Kommune fastsætter retningslinjerne på et bosted som Lyngsø i Grindsted, bliver anbefalingerne fra de relevante myndigheder fulgt til punkt og prikke. Det slår formanden for voksenudvalget, Robert Terkelsen (V), fast.
Annonce

Grindsted: Når Billund Kommune sætter retningslinjerne for et bofællesskab som eksempelvis Lyngsø i Grindsted, bliver Sundhedsstyrelsens anbefalinger fulgt til punkt og prikke. Det siger formand for voksenudvalget i Billund Kommune, Robert Terkelsen (V), som svar på det åbne brev, hvor en række pårørende til beboere på Lyngsø i stærke vendinger kritiserer forholdene for stedets beboere.

- Vi kan ikke lempe reglerne, for vi følger de skrivelser, der kommer fra Sundhedsstyrelsen, og jeg ved slet ikke, om en kommune overhovedet kan lempe reglerne mere, end Sundhedsstyrelsen anbefaler. Men vi følger de retningslinjer, der kommer, siger Robert Terkelsen.

De pårørende peger blandt andet på, at tilsvarende bosteder med samme målgruppe i andre kommuner forvalter reglerne mere lempeligt. Om Billund Kommune er mere striks end andre kommuner, kan Robert Terkelsen dog ikke svare på.

- Beboerne på Lyngsø behandles efter servicelovens paragraf 108, hvor der er samme retningslinjer som på plejehjem. Men er der bosteder, der er visiteret under andre paragraffer, kan der være andre regler. Jeg ved ikke, om de botilbud, de henviser til i andre kommuner, også er under paragraf 108. Derfor ved jeg ikke, om vi er mere strikse end andre kommuner, siger han.

Vi kan ikke lempe reglerne, for vi følger de skrivelser, der kommer fra Sundhedsstyrelsen.

Robert Terkelsen (V), formand, voksenudvalget

Annonce

Laver andre ting

På bostedet har der under coronakrisen været skærpede regler i forhold til besøg, og de ting, beboerne har foretaget sig, har ikke helt været de samme.

- Mange af de udflugter, de førhen tog på, var til steder, der også er lukket nu, så nu laver de andre ting. Det er gåture, cykelture, puslespil og gymnastik på fællesarealerne, siger Robert Terkelsen.

Et kritikpunkt fra de pårørende er, at der på Lyngsø kun må opholde sig to beboere af gangen i stedets fælleskøkken.

- Sundhedsstyrelsen skriver, at der skal være fire kvadratmeter pr. person, der opholder sig i et køkken. Så kan der bare kun være to beboere og personalet i det køkken, som er på Lyngsø, siger Robert Terkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce