Annonce
Billund

Billund Kommune overtager sti langs Omme Landevej

Hvis Billund Kommune i fremtiden beslutter sig for at lave en asfalteret cykelsti hele vejen mellem Sdr. Omme og Filskov, er muligheden nu til stede. Arkivfoto: Martin Ravn
Hvis Billund Kommune i fremtiden beslutter sig for at anlægge en cykelsti hele vejen mellem Filskov og Sdr. Omme, er muligheden nu til stede.
Annonce

Sdr. Omme: Muligheden for en asfalteret cykelsti hele vejen mellem Filskov og Sdr. Omme er nu blevet lidt bedre.

Billund Kommune har i forvejen besluttet at etablere en cykelsti fra Filskov i retning mod Sdr. Omme, men kun til Simmelvej, som er omtrent halvdelen af vejen. Herefter følger en sti, som ligger på privat jord og er drevet gennem Omme Å Stiudvalg. Det er denne sti, som Billund Kommune nu har besluttet sig for at erhverve.

- Vi overtager stien. Det vil sige, at vi køber jorden, som den ligger på, plus lidt mere jord til hver side. Så hvis vi på et tidspunkt beslutter, at stien på et tidspunkt skal udvides til at være en asfaltsti, har vi muligheden for det, siger Per Nyhus (DF), som er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Han finder det helt naturligt og logisk, at kommunen overtager stien, når den ligger i forlængelse af en kommende cykelsti.

- Det giver ikke nogen mening, at vi har sat gang i arbejdet med at lave en sti fra Filskov til Simmelvej, hvis der ikke er mulighed for, at stien på et tidspunkt kan fortsætte hele vejen til Sdr. Omme, siger Per Nyhus.

Det giver ikke nogen mening, at vi har sat gang i arbejdet med at lave en sti fra Filskov til Simmelvej, hvis der ikke er mulighed for, at stien på et tidspunkt kan fortsætte hele vejen til Sdr. Omme.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Annonce

Koster 800.000 kr.

Det kommer til at koste Billund Kommune cirka 800.000 kroner at overtage den cirka fire kilometer lange sti.

For på et tidspunkt at kunne udvide stien til en asfalteret cykelsti, bliver der købt lidt mere jord, end stien i dag fylder. En kommende cykelsti skal være to en halv meter bred, og der skal være tre meter mellem kørebanen og cykelstien.

Desuden skal der være en meter rabat bag cykelstien, så kommunen ender med at købe en stribe jord på 6,5 meter.

Hvornår stien eventuelt kan blive udvidet til en cykelsti, så der kan cykles på en sti hele vejen fra Filskov til Sdr. Omme, er meget usikkert. Der er andre projekter, der først skal gøres færdige, inden det kan komme på tale.

- Vi har sat gang i arbejdet med en cykelsti i Hejnsvig, og derefter laver vi noget i Filskov, så det bliver tidligst derefter, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce