Annonce
Billund

Billund Kommune vil hjælpe alle lufthavnens ledige med ekstra statslige midler

Billund Kommune vil hjælpe alle, der mister jobbet i lufthavnen, også dem, der bor uden for kommunen. Arkivfoto: Mette Mørk
Billund Kommune søger statslige midler for bedre at kunne hjælpe dem, der mister jobbet i Billund Lufthavn.
Annonce

Billund Kommune: De mange medarbejdere i Billund Lufthavn bliver ikke overladt til sig selv den dag, fyresedlerne skal deles ud.

Billund Kommune og STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, vil være klar med en særlig indsats for at hjælpe de medarbejdere som Billund Lufthavn må afskedige på grund af coronakrisen.

Kommunen er derfor i gang med at søge midler i en pulje, som er beregnet til ekstra hjælp ved store fyringsrunder. Her kan kommunen få et beløb per ledig, så man kan sætte ind med ekstra hjælp.

- Vi reber sejlene så godt, vi kan, så vi kan hjælpe dem, der bliver afskediget så godt som muligt. Det er jo i alles interesse, siger Thomas Foged, Billund Kommunes direktør for voksne og stabe, via en pressemeddelelse.

Vi reber sejlene så godt, vi kan, så vi kan hjælpe dem, der bliver afskediget så godt som muligt. Det er jo i alles interesse.

Thomas Foged

Annonce

Hjælp og jobmatch

Helt konkret arbejdes der med en indsats, som kan bestå af hjælp og rådgivning til jobsøgning, match med konkrete job og målrettede tiltag i forhold til opkvalificering til job i brancher med behov for arbejdskraft.

- De seneste år har vi i Billund Kommune haft en af landets laveste ledighedsprocenter og mangel på arbejdskraft. Nu står vi i en helt anden situation, hvor virksomheder som Billund Lufthavn er tvunget til at sige farvel til dygtige medarbejdere. Derfor er jeg meget glad for, at Billund Kommune sammen med STAR er klar med en særlig indsats, siger borgmester Ib Kristensen (V) i pressemeddelelsen.

Annonce

Hurtig hjælp

Billund Kommune og STAR er lige nu ved at forberede en ansøgning til varslingspuljen, som er en pulje, der er afsat til initiativer ved større afskedigelser i et lokalområde.

- Billund Lufthavn er i gang med en proces og ved jo endnu ikke, hvilke medarbejdere, der ender med at blive ledige. Vi går i dialog med lufthavnen om, hvordan vi bedst kan bruge de ekstra midler, vi får via varslingsindsatsen, siger Thomas Foged.

Målet er, at indsatsen er klar, når forhandlingerne i Billund Lufthavn er afsluttet, så de der bliver ledige hurtigt, kan få hjælp til at komme videre.

Selv om det er Billund Kommune, der søger penge hos STAR, vil hjælpen omfatte alle de medarbejdere, der mister jobbet, altså også de mange, der pendler til og fra lufthavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce