Annonce
Billund

Billund Kommunes Museer får egen fuldtids leder: - Nu skal vi til at snakke visioner

Ole Bisbjerg, til højre midt i billedet, bliver i løbet af foråret afløst af en leder, der får det fulde ansvar for Billund Museum. Selv fortsætter han som leder af bibliotek og borgerservice. Foto: Martin Ravn
Museerne i Billund Kommune skal have deres egen leder på fuld tid. Det har været et stort ønske i bestyrelsen, og politikerne bakker op. Ole Bisbjerg fortsætter som leder af bibliotek og borgerservice.

Grindsted: Nu skal bibliotek og borgerservice igen adskilles fra museet. Det har politikerne unge- og kulturudvalget besluttet.

- Det har hele tiden været meningen, at det skulle ske på et tidspunkt, og det er så nu. Ole Bisbjerg (leder af bibliotek, borgerservice og museum, red.) har gjort et rigtig godt arbejde, men nu er det tid til at løfte den faglige ledelse på museet, siger udvalgsformand Stephanie Storbank (V).

Ole Bisbjerg har været leder af biblioteker og borgerservice i Billund Kommune siden december 2010, konstitueret leder for museerne siden april 2015 og fastansat som sådan siden 2016. På det tidspunkt kæmpede museet for at komme sig efter en krads kritik fra Kulturstyrelsen. Det blev der siden rettet op på, og museet har siden generhvervet sin status som statsanerkendt museum.

I forbindelse med budgetforliget for 2020 afsatte byrådet en halv million kroner om året til at styrke museet.

Annonce

Nyt museum

Projektet består af tre bygninger ved Karensminde: Den legende udstilling, det legende arkiv og det legende værksted.

Den legende udstilling skal indeholde landbrugs-, industri- og turismehistorie. Det er også her, Besættelsessamlingen skal frem i lyset.

I Det legende arkiv kan man komme helt tæt på processen med at opbevare genstande. Her skal være særudstillinger, og her skal museets administration have til huse.

Det legende værksted vil blandt andet indeholde værksteder, hvor gæsterne på museet kan udfolde sig.

Tidshorisonten er lang: Formentlig fem-ti år, afhængigt af, hvordan det går med at skaffe midler fra fonde.

Bestyrelsen

I bestyrelsen har det været et stort ønske at bruge de penge på at få en leder, som kun er dedikeret museet, der står over for en stor opgave med nybyggeri ved Karensminde.

- Opgaverne med det store projekt er så krævende, at vi er nødt til at have en mand på heltid, som arbejder netop på det. Vi skal jo til at forhandle med fonde og så videre, siger Harry Hansen, der er formand for museumsbestyrelsen.

Han håber, at den nye museumsleder kan blive ansat i løbet af foråret, og at det kan ske i en glidende overgang i samarbejde med Ole Bisbjerg.

- Vi kan ikke længere nøjes med en tredjedel leder. Nu skal vi til at snakke visioner. Vi skal have en museumsleder, som kan se ideen med det, bestyrelsen gerne vil med det nye museum ved Karensminde, siger Harry Hansen.

Billund Byråd har valgt at sætte barren højt i forhold til det nye museum og har besluttet at gå efter det dyreste af tre oprindelige forslag, en luksusmodel af international karakter til 120 millioner kroner. Projektet er også blevet kaldt "Grindsteds svar på Tirpitz".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Annonce