Annonce
Billund

Billund Lufthavn gik massivt frem i april - men er stadig milevidt fra 2019-tallene

Lufthavnsdirektør Jan Hessellund glæder sig over, at Udenrigsministeriet nu betegner forretningsrejser som nødvendige rejser, der bør gennemføres. Han krydser fingre for, at danskerne snart får lov til at rejse på ferie, så der kan komme mere gang i trafikken. Arkivfoto: Martin Ravn
I Billund Lufthavn glæder de sig over, at forretningsrejser nu bliver anset som nødvendige, og håbet er, at verden snart bliver åbnet yderligere.

Billund: For første gang siden coronakrisens indtog er der fremgang at spore i Billund Lufthavns månedsstatistik. Det er dog ikke ensbetydende med, at det af den grund har været en fremragende måned. Udgangspunktet er nemlig ualmindeligt lavt, da april 2020 var den første måned, hvor coronanedlukningen for alvor satte sine grimme spor.

17.463 mennesker rejste i løbet af den forgangne måned gennem Billund Lufthavn. Det er et tal, der er mikroskopisk i forhold til den samme måned i 2019, men der er ikke desto mindre tale om en fremgang på næsten 460 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

I Billund Lufthavn glæder man sig meget over, at Udenrigsministeriet i den forgangne måned besluttede sig for at ændre farven på hele verden fra rød til orange, ligesom forretningsrejser nu igen anses for at være rejser, som må gennemføres.

Annonce

- Normalt kommer over en million erhvervsrejsende gennem Billund Lufthavn årligt, og derfor er opblødningen i forhold til forretningsrejsende vigtig. Både KLM og Lufthansa forbinder Billund Lufthavn med deres respektive hubs i Amsterdam og Frankfurt, hvilket betyder, at erhvervsrejsende kan rejse til over 540 destinationer verden over fra Billund, siger Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn, ifølge en pressemeddelelse.

Fremgang på fragten

Hvis den foreløbige genåbningsplan holder, vil det fra midten af maj være muligt at rejse til udlandet uden krav om karantæne, når man kommer hjem.

- Vi glæder os rigtigt meget til, at langt flere destinationer forhåbentligt bliver tilgængelige for sol- og feriehungrende danskere, der gerne vil på ferie. Lige nu ser det blandt andet ud til, at for eksempel Mallorca, Murcia-regionen og Portugal bliver en mulighed fra midten af maj, siger lufthavnsdirektøren.

Billund Lufthavn oplever stadig massiv fremgang i forhold til fragt. Både i forhold til 2019 og 2020 steg mængden af fragt, som i løbet af april gik gennem den lokale lufthavn.


Normalt kommer over en million erhvervsrejsende gennem Billund Lufthavn årligt, og derfor er opblødningen i forhold til forretningsrejsende vigtig.

Jan Hessellund, administrerende direktør, Billund Lufthavn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sebastian Terteryan vandt guld i Litauen

Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce