Annonce
Billund

Billund Lufthavn gik massivt frem i april - men er stadig milevidt fra 2019-tallene

Lufthavnsdirektør Jan Hessellund glæder sig over, at Udenrigsministeriet nu betegner forretningsrejser som nødvendige rejser, der bør gennemføres. Han krydser fingre for, at danskerne snart får lov til at rejse på ferie, så der kan komme mere gang i trafikken. Arkivfoto: Martin Ravn
I Billund Lufthavn glæder de sig over, at forretningsrejser nu bliver anset som nødvendige, og håbet er, at verden snart bliver åbnet yderligere.

Billund: For første gang siden coronakrisens indtog er der fremgang at spore i Billund Lufthavns månedsstatistik. Det er dog ikke ensbetydende med, at det af den grund har været en fremragende måned. Udgangspunktet er nemlig ualmindeligt lavt, da april 2020 var den første måned, hvor coronanedlukningen for alvor satte sine grimme spor.

17.463 mennesker rejste i løbet af den forgangne måned gennem Billund Lufthavn. Det er et tal, der er mikroskopisk i forhold til den samme måned i 2019, men der er ikke desto mindre tale om en fremgang på næsten 460 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

I Billund Lufthavn glæder man sig meget over, at Udenrigsministeriet i den forgangne måned besluttede sig for at ændre farven på hele verden fra rød til orange, ligesom forretningsrejser nu igen anses for at være rejser, som må gennemføres.

Annonce

- Normalt kommer over en million erhvervsrejsende gennem Billund Lufthavn årligt, og derfor er opblødningen i forhold til forretningsrejsende vigtig. Både KLM og Lufthansa forbinder Billund Lufthavn med deres respektive hubs i Amsterdam og Frankfurt, hvilket betyder, at erhvervsrejsende kan rejse til over 540 destinationer verden over fra Billund, siger Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn, ifølge en pressemeddelelse.

Fremgang på fragten

Hvis den foreløbige genåbningsplan holder, vil det fra midten af maj være muligt at rejse til udlandet uden krav om karantæne, når man kommer hjem.

- Vi glæder os rigtigt meget til, at langt flere destinationer forhåbentligt bliver tilgængelige for sol- og feriehungrende danskere, der gerne vil på ferie. Lige nu ser det blandt andet ud til, at for eksempel Mallorca, Murcia-regionen og Portugal bliver en mulighed fra midten af maj, siger lufthavnsdirektøren.

Billund Lufthavn oplever stadig massiv fremgang i forhold til fragt. Både i forhold til 2019 og 2020 steg mængden af fragt, som i løbet af april gik gennem den lokale lufthavn.


Normalt kommer over en million erhvervsrejsende gennem Billund Lufthavn årligt, og derfor er opblødningen i forhold til forretningsrejsende vigtig.

Jan Hessellund, administrerende direktør, Billund Lufthavn
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Billund

En motorvejsafkørsel ved Vorbasse? Nej, der bør da være to!

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce