Annonce
Erhverv

Billund Lufthavn har mistet tæt på 145.000 passagerer

Billund Lufthavn har mistet næsten 60 procent af passagererne. Arkivfoto: Mette Mørk
Covid-19 har ramt Billund Lufthavn hårdt. Næsten 60 procent af passagererne blev væk i marts, og 650 medarbejdere er nu hjemsendt. Lufthavnen har dystre forventninger til april og maj.

Billund: Efter en god start på 2020 med vækst i antallet af passagerer i både januar og februar blev Billund Lufthavn hårdt ramt i marts, hvor covid-19 for alvor spredte sig i Danmark og resten af verden.

Ifølge lufthavnen har det medført en tilbagegang på passagertallet i marts 2020 på 58,3 procent sammenlignet med marts sidste år. Det svarer til, at der kun er gået 103.720 passagerer igennem terminalen mod 248.489 i marts 2019.

– Det er selvfølgelig hårdt at se en tom afgangshal, men vi har taget de fornødne forbehold for at tilpasse os situationen. Det er blandt andet ved hjemsendelse af 650 medarbejdere på lønkompensation. Og vi forventer, at vi i april og maj får minimal trafik. Måske helt ned til omkring 3-5 procent af vores normale niveau, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, via en pressemeddelelse.

Annonce

Nedgang i fragten

Mens passagerterminalen i Billund Lufthavn næsten er tom, er det ikke tilfældet på den sydlige side af startbanen.

Her flyver fortsat 42 ugentlige fragtfly til og fra Billund Lufthavn, og der er fortsat gang i arbejdspladsen 24 timer i døgnet hele ugen. Flere forskellige selskaber flyver tilsammen over 400 tons varer ind og ud af lufthavnen om ugen.

Covid-19 har dog også påvirket mængden på fragten, som har oplevet en nedgang på 16,7 procent. Størstedelen af nedgangen stammer fra godset, der kører i lastbil fra Billund Lufthavn. Lastbilerne kører til de store europæiske lufthavne, hvor godset bliver fløjet ud i verden med de store passagerfly. Men når passagerflyene, der normalvis også flyver med fragt i lastrummet, ikke længere flyver, betyder det også nedgang i fragten.

– Der er et stort, efterspurgt behov for at holde vareforsyningen ind og ud af Danmark kørende. Derfor er vi meget stolte af vores yderst velfungerende fragtcenter, der netop gør det. Nedgangen i fragten er lige nu en selvfølge, når passagerflyene i de store hub-lufthavne, der normalvis også flyver med fragt, ikke flyver længere, fastslår Jan Hessellund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce