Annonce
Billund

Billund Lufthavn mærker optimismen: Flere passagerer og fire nye ruter til Østeuropa

Lufthavnsdirektør Jan Hessellund møder flere og flere mennesker, når han bevæger sig rundt i lufthavnen. Han er optimistisk for fremtiden, og han ser frem til, at Wizz Air sidst på året forbinder Billund med en række nye destinationer i Østeuropa. Arkivfoto: Martin Ravn.
Der er stadig ikke samme aktivitet i Billund Lufthavn, som der var i 2019. Alligevel er der optimisme at spore. Antallet af rejsende er nemlig markant højere end på samme tidspunkt i 2020.

Billund: Selvom aktiviteten i Billund Lufthavn stadig er et godt stykke fra 2019-niveauet, er der optimisme og fremgang at spore. I løbet af august rejste 208.277 passagerer gennem lufthavnen, hvilket svarer til en fremgang på 143,6 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og selvom det er tilbagegang i forhold til 2019, bliver tallene læst positivt.

- Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser. Det har været en kamp under corona at tilpasse vagtplaner til aktiviteten, fordi den har været så uforudsigelig. Men nu begynder vi at få et overblik, og det bakker vores prognoser også op om, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund ifølge en pressemeddelelse.

Der er store forventninger til, at også de kommende måneder kommer til at vise fremgang, så den trafikale situation inden for en overskuelig fremtid kan være på niveau med 2019.

Annonce

- Ferieaktiviteten har spredt sig godt ind i august, så det bliver spændende at se, hvordan de erhvervsrejsende kommer til at rejse. Men også her har vi gode forventninger, da SAS eksempelvis har genåbnet ruter til Stockholm og snart Oslo. Derudover indsætter KLM større fly og flere afgange, samtidig med at efterspørgslen stiger, siger Jan Hessellund.

Nye ruter til Østeuropa

I løbet af den forgangne måned er der blevet præsenteret ikke mindre end fire nye ruter ud af Billund Lufthavn. Om to måneder begynder Ryanair at flyve mellem Billund og Lissabon, mens Wizz Air fra december for alvor vil sørge for at forbinde Billund med Østeuropa.

20 nye ruter i 2021

  • Foreløbig er der åbnet eller planer om at åbne 20 nye ruter fra Billund Lufthavn.
  • Det drejer sig om ruter til Barcelona (Spanien), Venedig (Italien), Sevilla (Spanien), Tallinn (Estland), Gøteborg (Sverige), Sibiu (Rumænien), München (Tyskland), Wroclaw (Polen), Mallorca (Spanien), Malaga (Spanien), Chania (Grækenland), Zürich (Schweiz), Bruxelles (Belgien), Bologna (Italien), Gran Canaria (Spanien), Lissabon (Portugal), Tirana (Albanien), Sarajevo (Bosnien), Beograd (Serbien) og Skopje (Nordmakedonien).

Det bliver muligt at flyve direkte fra Billund til Beograd i Serbien, Sarajevo i Bosnien, Tirana i Albanien samt Skopje i Nordmakedonien to eller tre gange om ugen.

- Wizz Air spiller en stor rolle i at åbne for det central- og østeuropæiske marked og er med til at skabe en central korridor for vigtig arbejdskraft i Danmark. Derudover har det stor betydning for de herboende østeuropæere, der kan besøge og få besøg af venner og familie samtidig med, at Østeuropa er et yderst populært rejsemål for danskerne. Så Wizz Air åbner bestemt op for både erhvervslivet og turismen, siger Jan Hessellund.

Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser.

Jan Hessellund, administrerende direktør, Billund Lufthavn
Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Billund

Ros til S: Lad os lave et udvalg med unge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Annonce