Annonce
Billund

Billund Lufthavn mærker optimismen: Flere passagerer og fire nye ruter til Østeuropa

Lufthavnsdirektør Jan Hessellund møder flere og flere mennesker, når han bevæger sig rundt i lufthavnen. Han er optimistisk for fremtiden, og han ser frem til, at Wizz Air sidst på året forbinder Billund med en række nye destinationer i Østeuropa. Arkivfoto: Martin Ravn.
Der er stadig ikke samme aktivitet i Billund Lufthavn, som der var i 2019. Alligevel er der optimisme at spore. Antallet af rejsende er nemlig markant højere end på samme tidspunkt i 2020.

Billund: Selvom aktiviteten i Billund Lufthavn stadig er et godt stykke fra 2019-niveauet, er der optimisme og fremgang at spore. I løbet af august rejste 208.277 passagerer gennem lufthavnen, hvilket svarer til en fremgang på 143,6 procent sammenlignet med samme måned sidste år, og selvom det er tilbagegang i forhold til 2019, bliver tallene læst positivt.

- Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser. Det har været en kamp under corona at tilpasse vagtplaner til aktiviteten, fordi den har været så uforudsigelig. Men nu begynder vi at få et overblik, og det bakker vores prognoser også op om, siger lufthavnsdirektør Jan Hessellund ifølge en pressemeddelelse.

Der er store forventninger til, at også de kommende måneder kommer til at vise fremgang, så den trafikale situation inden for en overskuelig fremtid kan være på niveau med 2019.

Annonce

- Ferieaktiviteten har spredt sig godt ind i august, så det bliver spændende at se, hvordan de erhvervsrejsende kommer til at rejse. Men også her har vi gode forventninger, da SAS eksempelvis har genåbnet ruter til Stockholm og snart Oslo. Derudover indsætter KLM større fly og flere afgange, samtidig med at efterspørgslen stiger, siger Jan Hessellund.

Nye ruter til Østeuropa

I løbet af den forgangne måned er der blevet præsenteret ikke mindre end fire nye ruter ud af Billund Lufthavn. Om to måneder begynder Ryanair at flyve mellem Billund og Lissabon, mens Wizz Air fra december for alvor vil sørge for at forbinde Billund med Østeuropa.

20 nye ruter i 2021

  • Foreløbig er der åbnet eller planer om at åbne 20 nye ruter fra Billund Lufthavn.
  • Det drejer sig om ruter til Barcelona (Spanien), Venedig (Italien), Sevilla (Spanien), Tallinn (Estland), Gøteborg (Sverige), Sibiu (Rumænien), München (Tyskland), Wroclaw (Polen), Mallorca (Spanien), Malaga (Spanien), Chania (Grækenland), Zürich (Schweiz), Bruxelles (Belgien), Bologna (Italien), Gran Canaria (Spanien), Lissabon (Portugal), Tirana (Albanien), Sarajevo (Bosnien), Beograd (Serbien) og Skopje (Nordmakedonien).

Det bliver muligt at flyve direkte fra Billund til Beograd i Serbien, Sarajevo i Bosnien, Tirana i Albanien samt Skopje i Nordmakedonien to eller tre gange om ugen.

- Wizz Air spiller en stor rolle i at åbne for det central- og østeuropæiske marked og er med til at skabe en central korridor for vigtig arbejdskraft i Danmark. Derudover har det stor betydning for de herboende østeuropæere, der kan besøge og få besøg af venner og familie samtidig med, at Østeuropa er et yderst populært rejsemål for danskerne. Så Wizz Air åbner bestemt op for både erhvervslivet og turismen, siger Jan Hessellund.

Det er glædeligt at se, at vi igen begynder at kunne stole på vores prognoser.

Jan Hessellund, administrerende direktør, Billund Lufthavn
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller kan true Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce