x
Annonce
Billund

Billund sender brev til socialminister: DR dokumentar er stærkt bekymrende

Klara Lyskjær Noer (V) og resten af børne- og kulturudvalget har sendt brev til socialministeren omkring deres bekymring over forbindelser mellem opholdstilbud og Tvind. Arkivfoto: Andreas Bjerre

De lokale politikere tager efter DR-dokumentar om Tvind-forbindelser til opholdssteder brugt af Billund Kommune kontakt til socialministeren.

Billund Kommune: Det er stærkt bekymrende, at der er tilsyneladende er stærke bånd mellem Tvind og mange af landets socialpædagogiske opholdssteder.

Sådan er ordlyden kort fortalt i et brev, som børne- og kulturvalget sender af sted til børne- og socialminister Mai Mercado (K).

Anledningen er to programmer "Afsløret - Tvinds nye imperium", som DR har sendt om socialpædagogiske tilbud med forbindelse til Tvind, og som handler om, at det er svært for Socialtilsynet at få klarhed over, hvad kommunernes betaling rent faktisk går til.

- Dermed kan der opstå mistanke om, hvorvidt der gennem opholdsstedernes betaling af husleje og andet sker en merbetaling til Fælleseje. Såfremt det er tilfældet, at der indirekte overføres kommunale midler til Tvinds erhvervsdrivende fond Fælleseje, altså penge, vi som kommune har bevilget for at understøtte børn, som har brug for hjælp, er det ikke tilfredsstillende, siger Klara Lyskjær Noer (V), formand for børne- og kulturudvalget.

- Det her skal vi reagere på. Det er overhovedet ikke tilfredsstillende, tilføjer udvalgsformanden.

Annonce

Det her skal vi reagere på. Det er overhovedet ikke tilfredsstillende.

 

Ikke kommunal opgave

Ifølge tal fra DR har Billund Kommune også brugt forskellige socialpædagogiske tilbud med tætte bånd til Tvind. I 2016 var der tale om tre ophold til et samlet pris af 1,95 millioner kroner, viser DR's tal. I år er der tale om ét ophold indtil videre lyder det fra udvalgsformanden.

Kommunen kan dog ikke selv fravælge et tilbud på grund af ejerforhold. Derfor er et brev kommunens stærkeste kort lige nu, siger formanden:

- Som kommune skal vi udelukkende tage saglig hensyn, når der tages match mellem anbringelsessteder og børns behov. Det er Socialtilsynets opgave at sikre, at de enkelte opholdssteder drives juridisk og økonomisk forsvarligt. Derfor vil vi gerne, at ministeren tager initiativ til at sikre, at vi styrker Socialtilsynet, så vi kan løse vores opgave om anbragte børn uden at risikere, at vores kommunale ressourcer kanaliseres over i Tvinds erhvervsdrivende fond Fælleseje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce