Annonce
Billund

Billund skal have ny borgmester: Ib Kristensen stopper

Billund-borgmester Ib Kristensen (V) genopstiller ikke ved valget i 2021. Til den tid vil han have været borgmester i 20 år i først Grindsted Kommune og derefter den nye Billund Kommune. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl
Endnu en Venstre-borgmester meddeler, at han ikke genopstiller ved valget i 2021. Ib Kristensen (V) træder efter 20 år som borgmester ned fra øverste hylde i Billund Kommune.
Annonce

Billund: Når der i november 2021 igen er kommunalvalg, skal der ikke alene sammensættes et nyt byråd - der skal også vælges en ny borgmester.

Ib Kristensen (V), som er den eneste borgmester den nuværende Billund Kommune har haft, meddeler, at han ikke ønsker at genopstille ved det kommende valg.

- Jeg holder utroligt meget af mit arbejde og af sammen med mine gruppemedlemmer og det øvrige byråd at gøre en positiv forskel for vores kommune. Derfor har det været en meget svær beslutning, men i sidste ende har dåbsattesten været afgørende. Den siger jeg bliver 70 i forbindelse med valget næste år, dermed vil jeg være 74 år ved udgangen af en ny periode, og selv om jeg er frisk og helbredsmæssig har det rigtig godt, så ved ingen hvordan det er om tre eller fem år, siger Ib Kristensen ifølge en pressemeddelelse.

68-årige Ib Kristensen vil til den tid have været borgmester i 20 år i først Grindsted Kommune og siden den nye Billund Kommune.

Annonce

Blander sig ikke i valg

Venstres medlemmer skal i nærmeste fremtid vælge den person, som skal være partiets bud på en ny borgmester. Vælger medlemmerne en, der i forvejen sidder i byrådsgruppen, er det kutyme, at borgmesteren i god tid inden valget træder tilbage og overlader kæden til partis nye kandidat for på den måde at lade vedkommende høste den gevinst, ethvert valg giver en siddende borgmester.

Om det bliver aktuelt, vil Ib Kristensen dog langt fra garantere.

- Som udgangspunkt har jeg en aftale med vælgerne frem til den 31. december næste år, og den vil jeg fuldføre, sådan er jeg af natur, tingene skal gøres færdig, siger borgmesteren, der heller ikke ønsker at komme med noget bud på, hvem der skal afløse ham i borgmesterstolen.

- I Venstre er der flere gode kandidater, og jeg er sikker på medlemmerne af Venstre nok skal vælge en god afløser, der kan stå i spidsen for udviklingen af hele Billund Kommune i fremtiden, siger Ib Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Få overblikket over Sofie-sagen her: Fra dødsfaldet i sommeren 2019 til retssag

Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Annonce