Annonce
Give

Billundbanen fik smæk af politikerne

Står det til Christoffer Melson (V) bliver der ikke anlagt en jernbane mellem Vejle og Billund. Men han erkender, at man partiet har indgået en infrastrukturaftale, hvor banen indgår. Det var betalingen for at slippe for en bro over Vejle Fjord.
Vælgermøde viste politisk enighed om, at Billundbanen er en dårlig idé. Alternativet ville dog gerne have genåbnet stationen i Gadbjerg.

Hedegård: Står det deltagerne i panelet af folketingskandidater ved vælgermødet i Hedegård Forsamlingshus onsdag aften, skal der ikke bygges nogen jernbane til Billund.

Der er hverken passagerer eller økonomi til at bygge en jernbane mellem lufthavnen og Vejle. Paneldeltagerne fik spørgsmålet fra salen, hvor Kirsten Hørlykke Jørgensen ville vide lidt om den omdiskuterede jernbane.

Hun bor i Åst, hvor hun og hendes mand driver en økologisk malkebesætning. De risikerer at få deres ejendom skåret igennem af jernbanen og det vil få den konsekvens, at de må sætte en stor del af køerne ud og dermed ødelægge bedriftens økonomi.

Men står det til vælgermødets syv folketingskandidater, bliver jernbanen aldrig til noget.

- Nej. Jeg går ind for kollektiv transport, men der er mange andre ting, jeg hellere vil bruge halvanden milliard kroner på. Eller for den sags skyld 50 - 75 millioner kroner om året, lød det fra Ole Lynggaard Jørgensen (R).

Det synspunkt blev han bakket op i af Christoffer Melson (V).

Annonce
Billundbanen er slet ikke gennemtænkt. Og så skal den baseres på diesellokomotiver. Inden banen eventuel bliver åbnet sidst i tyverne, er diesel måske blevet forbudt eller udfaset til fordel for brint eller el.

Søren Peder Sørensen (LA).

Bundet

- Jeg synes, det er forkert måde at bruge penge på. Men vi er jo indtil videre bundet op på en infrastrukturaftale, hvor banen indgår i, konstaterede han.

Birgitte Vind (S) ville heller ikke anlægge Billundbanen.

- Jeg ser den ikke for mig, konstaterede hun og i det synspunkt blev hun bakket op af en også meget skeptisk David Gulløv (K).

- Nej, der er behov for at få den idé lukket ned så hurtig som muligt, konstaterede Søren Peder Sørensen (LA).

Eneste positiv røst kom fra Alternativets Rune Ranaivo Bjerremand.

- Vi er vilde med tog. Men det skal være den linjeføring, der går over Gadbjerg og så skal vi have genåbnet stationen i Gadbjerg. Det vil betyde meget for infrastrukturen i kommunen, sagde han blandt andet.

Han lagde ikke skjul på, at han selv bor i Gadbjerg og derfor gerne vil have byens station genåbnet og togforbindelsen genetableret.

Derimod sagde han nej til Hærvejsmotorvejen. Men både Billundbanen og Hærvejsmotorvejen er centrale elementer i den infrastrukturaftale, Christoffer Melson omtale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce