Annonce
Billund

Billundbanen ligner en død sild: Selv SF's folketingskandidat siger nej

Britta Bitsch holdt sig heller ikke tilbage. Nej til Billund banen og skal der endelig asfalteres mere af landet, så skal asfalten vest om Billund. Arkivfoto: Mette Mørk

Venstre har tidligere vendt tomlen ned for en jernbane til Billund Lufthavn. På et debatmøde tirsdag aften fulgte SF's folketingskandidat Britta Bitsch trop.

Lindeballe: Man skal altid være forsigtig med at konkludere for håndfast på politikeres udtalelser, især når der er valgkamp.

Alligevel var der så tydelige meldinger fra folketingskandidaterne Christoffer Aagaard Melson (V) og Britta Bitsch (SF) ved et debatmøde i Lindeballe Forsamlingshus tirsdag aften, at en enkelt konklusion kan drages: Jernbanen til mellem Vejle og Billund har ingen gang på jord, og slet ikke hvis det står til de to.

- Nu har vi fået fremlagt tal for økonomien i projektet. Normalt giver et trafikprojekt en positiv forrentning. Men jernbanen til Billund giver en negativ forrentning hele vejen igennem og det gør det umuligt for mig at støtte Billundbanen, konstaterede Christoffer Aagaard Melson.

Han konstaterede også, at Venstres trafikpolitiske ordfører, Kristian Pihl Lorentzen, allerede havde konstateret, at Billundbanen var så dårlig en forretning, at den ikke burde gennemføres. Christoffer Aagaard Melson understregede dog, at han udtalte sig som folketingskandidat, men at han ville have samme holdning i Vejle Byråd.

- Men jeg har ikke spurgt mine kolleger, om de har samme opfattelse, pointerede han.

Annonce
Christoffer Aagaard Melson kom med markante meldinger på debatmødet i Lindeballe tirsdag aften: Nej til Billundbanen - og ja til motorvejen vest om Billlund. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Ikke mere asfalt

Heller ikke Britta Bitsch ville støtte en jernbane til Billund. Økonomien er simpelthen for dårlig, synes hun, der ellers generelt er tilhængere af kollektiv trafik frem for privatbilisme.

- Jeg ved godt, mit parti er med i Togfonden.dk, og den støtter jeg generelt. Men ikke det hele. Jeg er ikke tilhænger af en bro over Vejle Fjord, og jeg er ikke tilhænger af en jernbane til Billund, konstaterede hun.

Med grundholdningen om, at jernbane er bedre end veje, var hun derfor ikke overraskende også modstander af en ny Hærvejsmotorvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce