Annonce
Billund

Billunds borgmester om rapport: Intet taler imod motorvej vest om Billund

Ib Kristensen, borgmester i Billund Kommune. Arkivfoto: Joan Karlsen
Billund Kommunes borgmester Ib Kristensen (V) ser ikke markante forskelle på de undersøgte linjeføringer i VVM-rapporten fra Vejdirektoratet, og han mener derfor, at det nu måske bliver nemmere at få overtalt Christiansborg til at føre motorvejen vest om Billund.

Billund Kommune: Motorvejen skal vest om Billund. Det er bedst for både Billund bys erhvervsliv, og en vestlig linjeføring vil også styrke resten af Billund Kommune og Grindsted.

Det er i hvert fald holdningen hos Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune, og der er ikke noget i den netop offentliggjorte VVM-undersøgelse, som har fået ham til at ændre mening til det.

Der er heller ikke noget i rapporten, som får borgmesteren til at tro på, at det nu bliver sværere at overtale Christiansborg-politikerne til at godkende og investere i en vestlige linjeføring - tværtimod.

- Jeg synes faktisk, at rapporten for mig viser, at det nu burde blive nemmere, siger Ib Kristensen.

Borgmester: Meget ens linjeføringer

Han understreger det forbehold, at han endnu ikke har læst den 146 siders lange rapport, men at han har fået en orientering og set de papirer, som Vejdirektoratet tirsdag præsenterede for folketingets transportudvalg med overskrifterne på VVM-undersøgelsen.

- Jeg hæfter mig ved, at der på de papirer står, at der ikke er noget, som taler for hverken en østlig eller vestlig rute. Der er altså ikke en linjeføring, som har en fordel over de andre. Hvis man ser på forrentningen af projekterne, altså tilbagebetalingstiden, er den også nogenlunde ens. Havde der været de store forskelle på linjeføringerne, var Vejdirektoratet kommet med en anbefaling, og det gør de jo ikke. Det er et tegn på, at de to linjeføringer er meget lig hinanden, siger Ib Kristensen.

Annonce

Offentlig høring

VVM-undersøgelsen er nu i offentlig høring frem til mandag den 13. april. Vejdirektoratet planlægger at holde fem borgermøder i de berørte områder i løbet af høringsperioden.

Derefter afleverer Vejdirektoratet sin indstilling til transportministeren, hvorefter den politiske drøftelse går i gang i Folketinget, som tager den endelige beslutning om, hvorvidt der overhovedet skal anlægges en motorvej, og i så fald hvilken linjeføring den skal have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce