Annonce
Billund

Billunds budget blev godkendt med lange skåltaler og skulderklap

Alle Billund Byråds partier står bag budgetforliget. Fotoet er, fra da politikerne underskrev aftalen. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Billund Kommunes budget er på plads. Alle 25 byrådsmedlemmer stemte for budgetforliget tirsdag aften.
Annonce

Billund Kommune: - Der er mange gode ting i budgettet, og inden vi er færdige i aften er nogle af dem nok nævnt tre-fire gange - eller fem.

Sådan lød det fra Per Nyhus, gruppeformand for Dansk Folkeparti, da Billund Byråd tirsdag aften var samlet for at godkende kommunens budget for 2020-2023.

Ret fik han.

Byrådet, der varede en time og et kvarter, indeholdt lange skåltalere og skulderklap til kollegerne fra alle gruppeformænd, der hver især fremhævede de mange beslutninger i forliget, som de var stolte af.

Her var ingen dramatik som i for eksempel Kolding, der skal spare store millionbeløb - eller som i Allerød, hvor et flertal har indgået forlig uden om borgmesteren for at sætte skatten op. I stedet kunne politikerne nævne i flæng tiltag som bedre service til børn, unge og ældre.

- Vi er glade for, at normeringen i dagtilbud styrkes, lagde Ole Marcussen (Borgerlisten) vægt på.

- Den store vinder på anlæg er Hejnsvig. Vi bygger en skole til 65 millioner kroner, og det er det klareste signal at sende til Hejnsvig, at vi fortsat vil have en skole i byen, sagde borgmester Ib Kristensen (V).

Overskrifter på budgetaftalen

Tandplejen forbliver decentral og får i stedet tilført ekstra midler for at hæve børnenes tandsundhed.

Hejnsvig får en ny skole til 65 millioner kroner.

Børnehaver og vuggestuer får bedre normeringer for to millioner kroner årligt.

Billund Bad renoveres for 10 millioner kroner.

Sdr. Omme Børnehave renoveres.

Annonce

Alle er glade

Venstre lagde vægt på den økonomiske ansvarlig i budgettet.

- Vi strammer op for samlet set 12 millioner. Det er stærkt at blive enige om. Det er ikke nemt at stramme bæltet til, de steder servicetjekket rammer, fortalte Peter Fredensborg (V), gruppeformand.

- Der er ikke skåret en krone på det borgernære, men vi har øget servicen. Det er helt enestående, sagde Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S).

- Vi er 95 procent tilfredse med budgettet, og det er rigtig godt, opsummerede Mads Helbo (RV) og nævnte, at de manglende fem procent blandt andet skyldtes et ønske om et større fokus på unges mistrivsel og endnu bedre forhold for kommunens skoler og dagtilbud.

- Vi er glad for, at det langt om længe er lykkes at finde penge til at pakke Besættelsessamlingen ud af kasserne, hæftede Allan Munk Nielsen (K) sig ved.

- Der er flere penge til cykelstier og en trafiksikker rundkørsel ved Erhvervsgymnasiet Grindsted. Der er også flere penge til Grindsted-forureningen, nævnte Lars Hansen (løsgænger) blandt andet i sin tale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce