x
Annonce
Billund

Billunds hjemmepleje skal have nye biler

Også når man vælger biler til ældreormådet, gælder det om at vælge det, som aflaster plejepersonalet. Varme hænder var også på dagsordnen, da ældreminister Thyra Frank (LA) for nylig besøgte plejecntret Sydtoften i Grindsted. Foto: Chresten Bergh

Køb eller leasing af nye biler til hjemmeplejen? Det skal social- og sundhedsudvalget tage stilling til efter tirsdagens byrådsmøde. Herefter er det op til budgetforhandlingerne.

Billund Kommune: Er det bedst at lease eller købe nye biler til hjemmeplejen i Billund Kommune? Det skal politikerne i social- og sundhedsudvalget se på i næste uge.

Bilerne skal skiftes ud, når de har kørt 100.000 kilometer, og så langt har en del af dem snart kørt.

I kommunen har der været tradition for at købe bilerne ved en af de lokale bilforhandlere, mens leasing har været valgt fra. Nu er man klar til - måske - at gå nye veje.

- Vi skal bare have det, der er bedst og billigst, og som kan aflaste vores plejepersonale mest muligt. Ved at lease bilerne slipper medarbejderne for at brug tid på at køre til mekaniker og tage sig af andre praktiske ting i forbindelse med bilerne, siger Ruth Lauridsen (V), formand for social- og sundhedsudvalget.

Efter tirsdagens møde bliver det debatten ved budgetforhandlingerne, der afgør hvilken løsning, der bliver valgt.

Annonce

Vi skal bare have det, der er bedst og billigst, og som kan aflaste vores plejepersonale mest muligt.

Ruth Lauridsen (V)

Køb for millioner

Ældreområdet råder i dag over 37 biler, fordelt på 28 til hjemme- og sygepleje, to minibusser til demensafdelingerne, en madbil samt seks biler, som benyttes på de enkelte plejecentre (bl.a. til pedelbiler). Herudover er der ønske om yderligere fire biler.

Det vil koste 2,1 millioner kroner næste år og 1,3 mio. de følgende to at købe nye biler til ældreområdet. Prisen på leasing af bilerne er ikke helt på plads endnu.

- Det vigtige er, om vi kan gøre noget for at aflaste vores plejepersonale samtidig med, at det kan betale sig økonomisk. Det er det, vi skal diskutere, siger Ruth Lauridsen.

Leasing med service

Politikerne skal også diskutere, om man eventuelt skal vælge en leasingmodel, hvor det er leasingselskabet, der står for alt det praktiske omkring bilerne. Det vil blandt andet sige serviceaftale, erstatningsbil og vejhjælp. Netop den model vil frigøre flest af hjemmehjælperes og sygeplejerskers kræfter.

Forvaltningen anbefaler leasingmodellen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce