Annonce
Billund

Billunds nye sushi-restaurant åbner sidst i oktober

Zenghui Lin driver i forvejen Atami Sushi i både Kolding og Vejle. Nu kaster han sig over Billund. Han vurderer, at han i hvert fald i det første år vil have sin daglige gang i Billund. Foto: Martin Ravn
Der vil være sushi og kinesisk buffet på menuen i Billunds kommende restaurant på Butikstorvet. Indehaver Zenghui Lin er ved at gøre lokalerne i stand, og hvis alt går vel, bliver dørene slået op i slutningen af næste måned.

Billund: I løbet af kort tid vil Billund have endnu et spisested, når Zenghui Lin begynder at lange sushi over disken i sin nye restaurant på Butikstorvet.

- Planen er at åbne i slutningen af oktober. Vi har ikke nogen præcis dato endnu, men det skulle gerne blive i slutningen af næste måned, fortæller Zenghui Lin, som kommer til at stå i spidsen for byens nye restaurant.

Zenghui Lin driver i forvejen Atami Sushi i både Kolding og Vejle, og nu kaster den 36-årige kineser sig ud i sit tredje restauranteventyr på dansk grund, når Billund bliver føjet til rækken. Her får Zenghui Lin masser af plads at boltre sig på, når hele stueetagen i den bygning, hvor Beth Baun tidligere hørte hjemme, snart er færdig.

Zenghui Lin vurderer, at der vil kunne være mellem 130 og 150 gæster i hans restaurant.

Forvandling på Butikstorvet

En større forvandling er i disse år ved at ske på Butikstorvet i Billund. Om halvandet år er en helt ny bydel skudt op. Her bliver der bygget 4500 kvadratmeter til butikker og kontorer, mens der i de forskellige komplekser vil blive lavet to lejligheder på mellem 95 og 160 kvadratmeter.

Alternativ til pizzaen

Håndværkerne har stadig travlt med at gøre lokalerne i stand i den nybyggede ejendom, der med sin placering lige mellem Lego House og bamsemuseet dårligt kan undgå at tiltrække turisternes opmærksomhed. Netop turisterne er da også årsagen til, at Zenghui Lin har valgt Billund som det næste sted at starte et madeventyr.

- Vi ved, at der kommer mange turister til Billund hvert år, og her er ikke så mange forskellige restauranter. Det er mest italienske restauranter med pizza og pasta, der er mulighed for at få. Derfor vil jeg gerne prøve at lave noget andet mad, siger Zenghui Lin, der i restauranten i Billund vil køre efter det samme koncept, som han har succes med i både Kolding og Vejle. Et koncept, hvor den ønskede sushi bestilles ved bordet via en tablet, men modsat Kolding og Vejle får Billund også en buffet.

- Her vil være en kinesisk buffet og sushi. Der vil være mulighed for at få all you can eat, siger han.

Kom som studerende

At Zenghui Lin skulle havne som restaurantejer i Jylland er noget af en tilfældighed.

- Jeg kom hertil for at studere, og det var begyndelsen på det hele. Det var her, jeg fandt ud af, at jeg godt kunne lide at være i Danmark, siger Zenghui Lin, som derfor besluttede at flytte permanent til Danmark, hvor han nu har boet i 10 år.

For at klare sig i det danske samfund var det selvsagt nødvendigt med et job, og det blev altså restaurationsbranchen, han kastede sig over.

- Jeg kan lide at arbejde i et køkken og lave god sushi til folk. Derfor besluttede jeg at åbne en restaurant, siger Zenghui Lin.

Zenghui Lin, der privat bor i Odense, vurderer, at han i hvert fald i det første år vil have sin daglige gang i restauranten i Billund. Herefter vil han efter al sandsynlighed pendle mellem sine tre spisesteder.

Meget mangler endnu at blive gjort i stand i de lokaler, der i løbet af et par måneder er en restaurant med plads til 130-150 spisende gæster. Foto: Martin Ravn
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce