Annonce
Billund

Bindeballesti er et millionprojekt

For at Bindeballestien kan blive færdig, mangler der at blive lavet 650 meter sti langs med Koldingvej. Politikerne skal i næste uge tage stilling til to mulige alternativer til, hvordan stien kan blive anlagt. Arkivfoto
Billund - Cykelruten mellem Vejle og Billund - den såkaldte Bindeballesti - skal gøres færdig.

Vejle Kommune er færdig med sit anlægsarbejde på den i alt 34 kilometer lange sti, men Billund Kommune mangler fortsat at få den sidste del af stien gjort færdig.

Der er langt op til, at der skal bruges de nødvendige ressourcer på at få stien gjort færdig. Dermed kommer politikerne til at skulle fiske et millionbeløb op af kommunekassen for at få lavet de resterende 650 meter, som mangler for at få stien til at hænge sammen.

Knap 1,3 millioner kroner bliver prisen for de 650 meter stenmelssti, hvis politikerne i teknik- og miljøudvalget og senere i byrådet vælger den løsning, der er lagt op til.

Hurtigere færdig

Det er det sidste stykke langs Koldingvej, som mangler at blive gjort færdig.

Der har ved en tidligere lejlighed været lagt op til, at Billund Kommune ville ekspropriere jord for at kunne få stien færdig. Det fik politikerne til at flytte stien endnu tættere på kørebanen, så lodsejerne langs med Koldingvej ikke behøver blive generet mere end højst nødvendigt.

I den løsning, der er lagt op til, skal stien være 2,5 meter bred og anlægges ved siden af en tre meter bred rabat, der skal adskille stien fra kørebanen.

Kommunen forventer, at denne løsning, som vil koste 1,275 millioner kroner, vil genere de bagved liggende lodsejere mindst muligt, da den stort set vil kunne blive etableret på den grund, som kommunen i forvejen har.

I det alternative løsningsforslag vil stien blive placeret uden for den eksisterende vejmatrikel, og da de indledende sonderinger har vist, at flere lodsejere ikke bryder sig om denne løsning, ville det være nødvendigt med en ekspropriation.

Løsningen vil iøvrigt tage meget længere tid at gennemføre og vil miljømæssigt være knap så god, da der skal ryddes flere træer.
Det er årsagen til, at forvaltningen, på trods af, at den alternative løsning er den billigste, foreslår poltikerne at pege på den første og dyreste løsning.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce