Annonce
Fredericia

Biograf og spillested glæder sig over åbning, men kritiserer kort tidshorisont: - Det er nærmest uforskammet at give os så kort frist

Panorama-biografen i Fredericia er klar til igen at slå dørene op, men er også udfordret af den korte tidshorisont til mulig åbning 17. januar. Det er nemlig ikke bare lige sådan at åbne op igen. Der skal både film på programmet og nyt slik i kiosken. Arkivfoto: Søren Gylling
Epidemikommissionen foreslår en delvis genåbning, så man fra næste uge bl.a. kan gå i biografen og tage til koncert. Lokal biograf og spillested glæder sig over nyheden, men mener samtidig, at de skulle have haft det at vide i langt bedre tid.

Fredericia: Der er mulig udsigt til, at kulturlivet igen kan åbne op fra starten af næste uge. Epidemikommissionen har nemlig i sine anbefalinger til regeringen tirsdag eftermiddag givet grønt lys til at lempe restriktionerne i både kulturliv og på højskoler fra 17. januar.

Hos Panorama-biografen i Fredericia er medejer Helle Broen som det første positiv over udsigten til igen at kunne lukke filmglade gæster indenfor.

- Vi er helt vildt glade for det. Det har været fire hårde, hårde, hårde uger. Det har næsten føltes som år. Så vi er rigtig glade for, at vi igen kan gøre det, vi er allerbedst til. Og vi er klar, lyder det fra biografejeren.

Annonce

Den positive tone bevares dog ikke. For når Helle Broen ser tilbage på både de seneste fire ugers nedlukning, og de andre nedlukninger, Panorama har været igennem, er hun ikke synderligt oppe at køre:

- Vi er ikke imponerede over regeringen. Vi ville slet ikke have været lukket ned. Vi synes, at det er helt hul i hovedet. De seneste fire uger er jo lige i juleferien, som vi så er gået glip af. Vi har jo haft nogle kæmpe efterslæb fra de første nedlukninger. Vi har haft underskud og underskud og underskud. Og så havde vi set frem til en juleferie, hvor vi kunne få indhentet lidt af det tabte. Men den snuppede de så også lige fra os. Så på den måde er det svært at være særlig positiv.

Al for kort tidshorisont

En anden ting, som Helle Broen også kritiserer, er, hvor kort tid i forvejen en åbning bliver annonceret. Det gør det svært for dem at være rigtig klar.

- Det er nærmest uforskammet at give os så kort frist. Det er jo ikke bare sådan lige at åbne døren, siger hun.

Sune Rasmussen, leder af Tøjhuset, ser frem til en genåbning af spillestedet. Men også han kritiserer den korte tidshorisont på åbningen. Arkivfoto: Søren Gylling

Den holdning bakkes op af Sune Rasmussen, leder af spillestedet Tøjhuset. Han mener, at det er under al kritik, at politikerne arbejder med så kort en planlægningshorisont.

- Det gør det umuligt for os at arbejde i de større programmer, fortæller han og fortsætter:

- Vi har en stor metalfestival i februar, som er meget udfordret af det. Det er ikke kun danske bands, der kommer der. Og de har jo en logistik, der gerne skal gå op i forhold til de andre koncerter, de spiller rundt omkring. De spurgte for 10 dage siden, om det blev til noget, og der kunne jeg ikke sige ja på baggrund af den situation, der var. Men nu kommer der så en ny melding.

Vi er ikke imponerede over regeringen. Vi ville slet ikke have været lukket ned. Vi synes, at det er helt hul i hovedet.

Helle Broen, medejer Panorama-biografen

Sune Rasmussen er mere end klar til igen at åbne op, men optimisten kan dog være svær rigtig at finde frem efter en lang coronakrise.

- Vi er klar til at åbne. Og vi glæder os til at åbne. Men vi er blevet trænet i at være skeptiske i den her periode. Samtidig er vi er også blevet trænet i at lukke ned og åbne op hurtigt. Jeg mener godt, at vi kan afvikle koncerter, så det er selvfølgelig glædeligt, lyder det fra spillestedslederen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce