Annonce
Hedensted

Biolog: Naturen ved Gudenåens udspring er kørt i smadder af store maskiner

Områder ved Gudenåens Kilder er blevet pløjet op af store maskiner. Arkivfoto

Store maskiner har slået vegetation helt i bund ved Gudenåens udspring. Miljø- og Fødevareminister Jacob Ellemann-Jensen lover at finde ud af, hvad der er sket

Annonce

Store maskiner har kørt dybe hjulspor i det område, hvor Gudenåen har sit udspring. Området ligger ved Tørring nær Hedensted, og vegetationen er slået helt i bund.

Biolog Morten DD Hansen, der også er museumsinspektør fra Naturhistorisk Museum i Aarhus, opdagede ødelæggelserne på en tur ud i landskabet i weekenden.

- Der har været maskiner ude at køre i det og smadret det på kryds og tværs. Der var dybe spor over det hele og al vegetation var slået helt ned til sokkeholderne, siger Morten DD til DR P4 Trekanten.

Det er et af de fineste naturområder i Danmark, og netop udpeget blandt de 15 naturkanonområder.

Det er et meget stort sammenhængende område med kær og kildevæld, som er et af de største med mange sjældne arter, som kun har få levesteder her i landet.

- Det svarer lidt til at sandblæse Jellingstenene. Man tager noget af det bedste og mest uerstattelige vi har, og så smider man en atombombe, siger Morten DD.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skriver på Twitter at "Naturstyrelsen ser på sagen, så vi kan finde ud af, hvad der er hændt."

Inken Breum Larsen, der er skovrider ved Naturstyrelsen Trekantområdet fortæller, at styrelsen ikke har bestilt en såkaldt brakpudsning af området.

- Jeg tænker simpelthen, at der er sket en kæmpestor fejltagelse af dem, der passer arealerne. Og det tager vi os selvfølgelig af med det samme, siger hun til DR P4 Trekanten.

Gudenåens kilder ligger i både Hedensted og Vejle Kommuner. Medarbejdere herfra tager i formiddag sammen med Naturstyrelsen ud i området for at finde ud af, hvad der er sket.

Morten DD Hansen mener, at ødelæggelserne skal politianmeldes.

- Ellers kan vi lige så godt lukke og slukke al naturbeskyttelse i Danmark, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce