Annonce
Jelling

Birgitte Vind holdt 1. maj-tale hjemme i haven: Se, det er et fællesskab, der vil noget

Normalt forbindes markeringen af 1. maj med store forsamlinger, taler og sang. Men på grund af coronaudbruddet er det anelse besværligt i år. Derfor måtte den lokale folketingspolitiker Birgitte Vind (S) nøjes med at holde en kort tale med Facebook som platform. Skærmbillede
Folketingspolitikeren Birgitte Vind (S) benyttede Facebook til at komme ud med sit 1. maj-budskab hjemme fra haven i Jelling.

Jelling: Fredag morgen klokken 07.08 stod Birgitte Vind klar i sin have i Jelling. Klar til at holde 1. maj-tale direkte gennem sin Facebook-profil ud til vælgerne, mens to røde flag vajede i baggrunden.

- Jeg står herude i min have og holder 1. maj-tale ind i et kamera, og det er altså meget, meget underligt. I år er det 130 år siden blev afholdt for første gang. Dengang stod man skulder ved skulder og kæmpede for arbejdernes rettigheder. I dag er det lidt svært at stå skulder ved skulder, og alligevel føler jeg, at vi er tæt forbundet med hinanden, lød det indledningsvist fra Birgitte Vind.

- Det er en meget anderledes tid, og den her 1. maj bliver en, vi kommer til at huske. Vi må fejre den sammen, som vi nu kan hver for sig. Jeg selv vil sætte et flag ud til vejen, og måske drikke en øl over hækken med naboen, hvem ved, tilføjede hun.

Hun hyldede den danske indsats for arbejdsmarkedet under coronakrisen.

- Jeg tror, at vi alle sammen er rystet, og det har gjort stort indtryk at se billeder fra Italien, Spanien og USA, hvor der er nedsmeltede sundhedsvæsener, tusinder af døde og tusinde har mistet deres arbejde. Herhjemme har mange også mistet deres arbejde, men vi har noget unikt, og det er vores fællesskab. Der var ikke gået mange dage, fra at Danmark var lukket ned og til arbejdsmarkedets parter havde indgået en aftale, der holdt hånden under tusindvis af danske arbejdspladser. Se, det er et fællesskab, der vil noget, sagde den socialdemokratiske politiker.

- Vi ved ikke, hvornår vi igen kan give hinanden et kram, men lige præcis i dag, 1. maj, skal vi hylde vores fællesskaber og samfundsmodel. Vi skal tænke tilbage på de mange, der har trådt vejen for, at vi har det samfund, vi har, sagde Birgitte Vind.

Se videoen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

112

Bilist kørte ind i siden på modkørende

Annonce