Annonce
Vejle

Birgitte Vind tog afstand fra giftig mail

Det er efterhånden ni måneder siden, Birgitte Vind sagde goddag til Folketinget og samtidig kunne glæde sig over, at hendes partifælle Mette Frederiksen, som hun her hilser på, blev Danmarks nye statsminister. Foto: Yilmaz Polat
I sin første beretning kom det lokale folketingsmedlem ind på den interne mail, der har forpestet forhandlingsklimaet i Folketinget.

Vejle: Hun vidste det godt, Vejles nye socialdemokratiske folketingsmedlem Birgitte Vind. Mailen, der har forpestet forhandlingsklimaet på Christiansborg siden ugens start, var hun nødt til at tale om.

Derfor tog hun selv fat om emnet, da hun aflagde sin første beretning for partifællerne i Vejle Partiforening tirsdag aften.

- Der er ingen i folketingsgruppen, der er stolte af den mail. Alle ved, at der er spin på Christiansborg. Men jeg troede, vi holdt os for gode til den slags. Det er i al fald ikke noget, vil vil være kendt for, lød det fra folketingsmedlemmet.

Mailen er naturligvis den, der ved en fejl blev sendt til en journalist på Jyllands-Posten, og hvori det beskrives, hvordan Socialdemokratiet vil bruge Venstres argumenter i forhandlingerne om udligningsreformen til at angribe forhandlingspartneren offentligt.

Annonce
Vi har nogle gode lange dage. Det sker, at vi møder til forhandlinger i ministerierne klokken 7, og det sidste møde slutter klokken halv ni om aftenen. Men vi er jo på Christiansborg for at arbejde, og det er intenst og spændende.

Birgitte Vind (S), folketingsmedlem

Vigtigt at komme videre

Birgitte Vind hæftede sig ved, at blandt andet statsminister Mette Frederiksen havde beklaget mailen i Folketinget. Og nu var det efter hendes mening vigtigt at komme videre med de vigtige forhandlinger:

- Sket er sket - og vi kan ikke gøre noget ved det, lød det.

Partifællen og byrådsmedlemmet Arne Poulstrup brød sig helt overordnet ikke om det billede af spin, som mailen tegner. Og som nævnt var Birgitte Vind enig i, at det ikke er den slags, den nye regering skal være kendt for.

Nyt ordførerskab til Vind

Udover beklagelsen glædede Birgitte Vind sig over regeringens og sin egen debut i Folketinget. Og hun var ikke mindst begejstret for den opbakning, hun havde oplevet i valgkampen:

- Jeg synes, vi gjorde det bragende godt. Der var høj intensitet og travlhed - akkurat som en valgkamp skal være efter min mening, lød det fra Birgitte Vind, der netop er blevet sit partis familieordfører.

Dermed føjer hun et tredje ordførerskab til sin politiske portefølje. I forvejen er hun Socialdemokratiets ordfører på ligestillingsområdet og ældreområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

Annonce