Annonce
Debat

Birgitte Vind: Tog fra Børkop skal være tilgængelige for alle

Birgitte Vind. Pressefoto

Læserbrev: Børkop er en af Vejle Kommunes stærke bosætningsbyer. Her bygges nyt, her flytter man til.

Byen ligger smukt med adgang til natur, og ikke mindst ligger Børkop centralt placeret i Trekantområdet. Der er kort afstand til Vejle og Fredericia, motorvej lige udenfor døren og togforbindelser. Det sidste, ved vi, har betydning for bosætning.

Hver dag rejser studerende, skoleelever, folk, der skal på arbejde, og folk, der skal besøge venner og familie, med tog til og fra Børkop. Derfor er det også enormt vigtigt for mig, at vi får gjort noget ved tilgængeligheden og adgangsforholdene omkring Børkop Station, der i dag halter bagefter.

Annonce

Det er tåkrummende, at stationen i 2021 stadig har en ualmindelig dårlig tilgængelighed.

Står man på stationen med en cykel eller en barnevogn, er man gangbesværet og går med krykker eller rollator, så kan man i dag ikke tage toget direkte ind til kommunens største by, Vejle.

Det kræver, at man først tager toget den modsatte vej til Fredericia, hvor man så kan skifte perron og køre tilbage igennem Børkop og videre til Vejle. Ja, du læste rigtigt.

Børkop er en af de stationer, der virkelig trænger til en opgradering. Det skal vi gøre noget ved.

Borgmestre, byrådspolitikere, lokale borgere og lokale folketingspolitikere har gjort opmærksom på det længe. Nu er der fokus på situationen. Regeringen har - godt hjulpet på vej af både jeg selv, Socialdemokratiets borgmesterkandidat Martin Sikær Kristensen, ordfører Thomas Jensen og lokale borgere - nævnt Børkop Station i sit udspil til en ny infrastrukturplan, der nu skal forhandles med resten af Folketinget.

Og regeringen vil med en pulje på 650 mio. kr. øge tilgængeligheden på stationer i hele landet. Det glæder jeg mig over. Der er lys forude.

Jeg ved godt, at det ikke lige bliver i overmorgen, at der sker forbedringer i Børkop. Men jeg er rigtig glad for, at regeringen har stort fokus på at forbedre tilgængeligheden på landets stationer og samtidig arbejder alvorligt med at finde løsninger, så alle mennesker uanset behov nemt kan komme med toget.


Nu krydser jeg fingre for, at de andre partier bakker op om regeringens infrastrukturudspil og bliver enige om en aftale, der forbedrer tilgængeligheden på stationer.

Birgitte Vind


Nu krydser jeg fingre for, at de andre partier bakker op om regeringens infrastrukturudspil og bliver enige om en aftale, der forbedrer tilgængeligheden på stationer.

For Danmark skal være et land, hvor flere har bussen, cyklen, toget, letbanen eller metroen som førstevalg. Også når man bor i Børkop.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Kurator frygtede, at Olaf Haahr fjernede værdier fra hjemmet: Vejles benzin-konge blev video-overvåget efter konkurs

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce