Annonce
Egtved

Bjørn Jacobsen stod frem på tv: Nu er han død efter flere års kamp med Alzheimers

Bjørn Jacobsen og Julie Rubow købte i 2014 Nybjerg Mølle, som var Bjørns barndomshjem. De var dog ikke nået at flytte ind, før han fik diagnosen Alzheimers sygdom. Arkivfoto: Mette Mørk
Alzheimer-ramte Bjørn Jacobsen fra DR's dokumentarserie "En stille forsvinden" døde søndag aften.

Nybjerg Mølle: Gennem tre afsnit på DR1 fortalte Bjørn Jacobsen og hans hustru Julie Rubow fra Nybjerg Mølle om deres liv med Alzheimers i dokumentaren "En stille forsvinden", som første gang blev sendt på DR1 i december 2016.

Forleden blev tredje afsnit af programmet, der følger Bjørn Jacobsens kamp mod den uhelbredelige sygdom, sendt.

Og blot en uge efter, at udsendelsen blev vist, døde han. Ifølge DR blev Bjørn Jacobsen for flere dage siden ramt af lungebetændelse, og det var mere, end hans svækkede krop kunne klare.

I et opslag på Facebook skriver hans kone gennem 24 år, Julie Rubow, således;

"Bjørn fik endelig fred søndag den 1. september klokken 19. Han åndede ud med familien omkring sig, efter flere dage på dødsleje. Bjørn kæmpede til det sidste for sin værdighed og berettigelse i livet, sygdom til trods.

Det var en ulige kamp, som vi har måtte bevidne med stor sorg og afmagt. Nu er der ikke flere kampe at kæmpe for Bjørn, og vi ønsker, hans sjæl får fred ved glæden over alt, hvad han har udrettet i livet, på trods af hans alt for tidlige død.

Han vil leve videre i vores hjerter, og jeg vil se ham hver dag i vores tre skønne drenge. Vi elsker dig. Hvil i fred."

Annonce
Bjørn Jacobsen og Julie Rubow købte i 2014 Nybjerg Mølle, som var Bjørns barndomshjem. De var dog ikke nået at flytte ind, før han fik diagnosen Alzheimers sygdom. Arkivfoto: Mette Mørk

Flyttede tilbage til barndomshjemmet

Bjørn Jacobsen, der var tidligere bankdirektør hos Nordea, og hans hustru gennem 24 år købte i 2014 Nybjerg Mølle uden for Egtved. Møllen var hans barndomshjem.

Alzheimer-diagnosen var tæt på at sætte en stoppe for flytningen fra det daværende hjem i Holte på Sjælland til Egtved, men som han dengang fortalte i en artikel i Vejle Amts Folkeblad:

"Hvis det er dét, jeg kunne se frem til, så ville jeg ikke kunne holde ud at skulle sidde i et hus i Holte. Nu kan jeg komme ud i naturen."

Den sidste tid boede han på Meta Mariahjemmet i Gadbjerg.

Bjørn Jacobsen blev 52 år og efterlader sig sin hustru og de tre sønner Mads, Simon og Sebastian.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Erhverv

Hundredvis af jakker i ny pop op-butik

Annonce