Annonce
Give

Tuberkulose sender brillebjørne i karantæne: To bjørne er ankommet til Givskud

To sydamerikanske brillebjørne landede fredag i Givskud Zootopia. Det var dog noget, inden de kan vises frem for publikum. Foto: Zootopia
Normalt et lille skridt for en mand. For en bjørn fra Brexitland et kæmpeskridt.

Givskud: Mens de stadig stemmer og skændes i det britiske parlament, er det i al stilfærdighed lykkedes Givskud Zootopia at få sine to sydamerikanske brillebjørne ud af det kaotiske ørige.

Efter måneders hårdt arbejde bag kulisserne faldt tingene onsdag i hak: De to brillebjørne blev onsdag pakket i kasser i den britiske zoo og begyndte rejsen mod Givskud Zootopia.

Her ankom de fredag, men det varer noget tid inden publikum kan få dem at se. Dels åbner Givskud Zootopia først 13. april, dels er anlægget, hvor de to hanner skal være, ikke færdig endnu og dels skal de to bjørne tilbringe en længere periode i karantæne.

Det sidste skyldes både at dyrene kommer fra en anden zoo og et andet land og at der blev fundet spor af tuberkulose hos en ged i den britiske zoo. Den sygdom vil man helst ikke have inden for i Zootopia. Positive tuberkulosetest skyldes ofte fejl i testene, men indtil der ligger en frifindelse af geden i England, er der en minimal risiko for, at den kan være spredt til brillebjørnene.

Parken kan ikke love, at bjørneanlægget står klart til åbningsdagen 13. april. Men der satses på, at den første del af anlægget kan åbnes i det tidlige forår.

Byggeriet af anlægget fortsætter hen over sommeren og skal officielt åbnes 11. august, hvor parken også markerer sit 50 års jubilæum med fest og show.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce