Annonce
Hedensted

Bjørnsknude må stadig rundes: Men det er svært i praksis

- Det er jo nummeret før fjeldvandring i Norge, sagde Jan Tidemand om turen, han tirsdag aften kastede sig ud i på Bjørnsknude. Foto: Morten Pape

En gruppe borgere vil have Hedensted Kommune til at lave en midlertidig løsning på spidsen af Bjørnsknude. De planlægger en ny vandring, der skal vise, hvor svært det er at komme rundt.

Juelsminde: I strålende solskin begav det lokale medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Jan Tidemand, sig tirsdag aften ud på en klatretur på stensætningen på spidsen af Bjørnsknude.

Med sig havde han et par borgere, der, ligesom ham selv, er optaget af, at der igen bliver en ordentlig adgang fra strand til Bjørnsknudevej.

Gruppen var mødt op for at optage en video, der skal fortælle om et kommende arrangement.

- "Aktionsgruppen for retten til at færdes på kysten ved Juelsmindehalvøen" vil gerne invitere jer på en ny tur ved Bjørnsknude, vores egen lille lokale Skagen, sagde Jan Tidemand til mobilkameraet, mens bølgerne slog mod stenene.

Vi mener, der er brug for at vise, hvor man må gå, indtil kommunen har lavet noget, som man rigtig kan gå på.

Jan Tidemand
Før spidsen af Bjørnsknude kan det være nødvendigt at gå i udkanten af græsplæner, hvis ikke man vil have våde fødder som Jan Tidemand. Han frygter, at sommerhusejere, der har tilladt færdsel på græsset, vil forbyde det, når kommunen i et tilfælde henviser til ydersiden af stensætningen. Foto: Morten Pape

Dansen på ydersiden

Sigtet med den kommende tur er at vise borgere, hvordan de kan runde Bjørnsknude på måden, som Hedensted Kommune har sagt, det skal ske, indtil en bedre løsning er fundet.

Ydersiden af kystsikringen skal bruges, har kommunen besluttet. Det er ikke en tur for gangbesværede.

- Jeg er forbavset over, hvor stejlt det er, men vi må tage, hvad vi kan få, sagde Jan Tidemand efter klatreturen.

Friluftsrådets kredsformand Jan Karnøe var med tirsdag aften. Rådet arbejder for at skabe flere og bedre muligheder for friluftslivet under hensyntagen til naturen. Foto: Morten Pape

Møde med politikere

Aktionsgruppen mener, forholdene skal forbedres, så man nemmere kan komme rundt, mens der arbejdes med den langsigtede plan.

- For det er jo ikke noget, der løses i år. Der skal foretages mange undersøgelser af, hvordan en ny sti kan laves, og hvor meget det koster, sagde Jan Tidemand om opgaven, kommunen står med.

Han og gruppen foreslår derfor, at der her og nu etableres et par trin op mod stensætningen på Bjørnsknudevej, så den er nemmere at komme ned fra eller op på. Gruppen foreslår også, at der fyldes grus ud på stenene.

Et møde med kommunen tidligere på ugen gav ingen løfter om dette.

På mødet ytrede gruppen en bekymring om, at andre sommerhushaver, hvor grundejere har accepteret færdsel, vil blive lukket, når kommunen i et tilfælde siger, at færdsel skal ske på ydersiden af kystsikringen.

At der i så fald skal klatres på sten flere steder på stranden var tydeligt tirsdag aften.

En video skal fungere som invitation til en tur, hvor Bjørnsknude skal rundes på ydersiden af kystsikringen i tråd med Hedensted Kommunes beslutning. Videoen skal også vise, hvor svært det er at komme rundt. Foto: Morten Pape
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce