Annonce
Børkop

Bjarne er ekspert i at binde store projekter sammen

Bjarne Andersen er ny formand for Børkop Lokalråd. Arkivfoto
Bjarne Andersen er ny formand for Børkop Lokalråd. En garvet herre fra foreningslivet og en mand, der ved mere om at se store sammenhænge, end folk er flest.

Børkop: Det er en håndfuld måneder siden, at han overtog posten som formand for Børkop Lokalråd.

Og selvom Bjarne Andersen ikke som sådan har deltaget i mange år i lokalrådsarbejde, er han bestemt ikke en uerfaren mand, der nu bestrider posten. Han kender til det frivillige foreningsliv fra blandt andet Gauerslund IF, og så kender han kort og godt til Børkop, og Børkop kender ham.

- Det er mit område. Jeg har boet store dele af mit liv i Børkop, så jo, jeg er da på hjemmebane her, siger han.

Det er lidt over 61 år siden, at han blev født og voksede op på en gård lidt udenfor Børkop. Ved Børkop Skov. Hans far var landmand, moderen var hjemmehjælper, og den lille Bjarne blev en dreng, der fik et mål i livet.

- Jeg var selv meget landbrugsinteresseret, og jeg passede køer og kørte i store maskiner, selvom jeg ikke var særlig gammel. Jeg regnede da med, at jeg skulle blive landmand, siger han og smiler.

En klog landmand fortalte ham dog, at det var vigtigt, at han fik en uddannelse, før han blev landmand.

- Det synes jeg lød meget fornuftigt, så jeg gik i lære som elektriker, forklarer han.

Bjarne Andersen

Bjarne Andersen er 62 år. Han er gift med Lillian Rode og sammen har parret tre børn; Mikkel, Nicolaj og Henriette.

Han har en motorcykel, som han kører rundt på, når tiden er til det. Han fik først kørekortet som 50-årig.

Desuden er han og familien glade for at komme på ferie, og rejseformen er ofte med campingvognen. Om vinteren bliver det også gerne til ture til sneen for at stå på ski.

uheld på banen

Men landmand blev han aldrig. Et uheld i ungdomsårene ødelagde landmandsdrømmen. En rygskade efter fald på en frosthård fodboldbane betød, at et hårdt fysisk arbejde ikke var fremtiden.

I stedet for landmand valgte han at fortsætte med at studere, og han blev stærkstrømingeniør. En uddannelse som i første omgang sendte den unge mand til Lindøværftet, hvor han var med til at bygge containerskibe til de store verdenshave.

Senere faldt interessen på el- og energiforsyning. Et liv med at se de store linjer var blevet skabt.

Vejen gik til Vejles kommunale værker som souschef for elforsyningen og senere igennem fusioner af forsyningsvirksomheder i Trekantområdet til TreFor/Ewii. Efter nogle år som chef for planlægning og projektering af elforsyning og udrulning af fibernet samt chef for alt elforsyning i Trekantområdet gik turen til Energinet. Her har han arbejdet med planlægning af udbygninger at transmissionsnettet og været ansvarlig for eksempelvis tilslutninger af de store havvindmølleparker.

- Det handler i bund og grund om at skabe et overblik i store projekter. Det er det, jeg har arbejdet med i mange år nu, forklarer han.

Selvstændig rådgiver

Det seneste lille årstid har Bjarne Andersen nedsat sig som selvstændig rådgiver på privatadressen i Børkop inden for tilslutning af havvindmølleparker og store solcelleparker. Det har ført ham ud i den store verden til for eksempel USA og Taiwan.

- Det kører meget godt. Jeg kan da godt savne faste kolleger, men derudover skal jeg ikke klage, siger han.

Foreningsmand

Og hvis vi vender tilbage til uheldet på træningsbanen for snart 45 år siden, så ændrede det ikke kun på det arbejdsmæssige. Det fik ham dengang ind i det foreningsmæssige på en ny måde.

- Jeg drømte jo bare om at spille fodbold, men det kunne jeg ikke på samme måde. I stedet blev jeg foreningsmand og fortsatte som træner og leder. Det var dengang, idrætsforeningerne i Børkop og Brejning lige var slået sammen, og der blev spillet i både Børkop, Brejning og Gauerslund, husker han.

Senere var han primus motor i forbindelse med at få udbygget baneanlægget i Gauerslund og alt fodbold samlet her. Det var ikke populært alle steder, at banerne i Børkop og Brejning blev nedlagt. Der var mange gode minder knyttet til banerne.

- Men alle vil nok sige i dag, det var en nødvendighed, konstaterer Bjarne Andersen.

Siden har han været primus motor for tilbygning af en café til hallen og senest at få etableret kunstgræsbanen.

- Men disse ting kan kun lykkes, når man har en masse gode mennesker omkring sig, og det har jeg heldigvis altid haft, siger Bjarne Andersen.

Nu her mange år efter er han så blevet formand for lokalrådet i den by, der har formet ham gennem livet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce