Annonce
Brande

Blåhøj Fritids- og Naturcenter er ikke opgivet

Formand for Blåhøj Sogns Jagtforening, Jesper Hartkopf, oplyser, at planerne om et naturcenter til afløsning for klubhuset ved flugtskydningsbanen på Hallundbækvej ikke er opgivet, selvom man har måttet give afkald på 300.000 kr. fra LAG-midlerne. Arkivfoto

Foreninger måtte give afkald på LAG-midler, og naturcenter kan ikke opføres i år.

Blåhøj: Ikast-Brande Kommunes Erhvervskontaktudvalg, der siden har fået tilført flere opgaver og har taget navneforandring til Erhverv, vækst og bosætningsudvalget, godkendte i 2016 en indstilling om tilskud fra LAG Ikast-Brande på 300.000 kroner til Blåhøj Sogns Jagtforenings projekt "Blåhøj Fritid- og Naturcenter" fra den kommunale LAG-pulje.

I første omgang var ambitionen, at centeret skulle stå klar senest 30. september i år, men den dato blev efter ansøgning udskudt et år - og nu har foreningerne bag projektet givet afkald på LAG-midlerne, da det ikke har været muligt at rejse tilstrækkelig kapital til at igangsætte projektet.

Det betyder dog ikke, at planerne om et naturcenter i forbindelse med flugtskydningsbanen på Hallundbækvej ved Blåhøj er opgivet.

- Vi mangler desperat et nyt klubhus, oplyser formand for jagtforeningen, Jesper Hartkopf, men det bliver i givet fald med et beskåret budget.

Selvom foreningerne har haft ekstern assistance til at søge penge hjem fra fonde og lignende, er det i modsætning til andre sammenlignelige projekter i området ikke for alvor lykkedes at få prikket hul på bylden m.h.t. økonomisk støtte til projektet.

- Det undrer os en lille smule. Jeg tror, vi har været lidt uheldige, vurderer Jesper Hartkopf.

At man på grund af manglende tid nu må vinke farvel til de 300.000 kroner, ærgrer naturligvis jagtforeningsformanden, men det kan ikke være anderledes, når alt forarbejdet er baseret på frivillig arbejdskraft.

- Vi kan ikke nå det, konstaterer Jesper Hartkopf og uddyber:

- Kræfterne rækker ikke til, at vi begynder at gøre en hel masse mere.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce