x
Annonce
Jelling

Blandet succes ved tidligere forsøg: Råger kan være svære at få ram på

Rågen er en fredet fugl, og forholdene i Jelling gør, at det er svært at regulere dem yderligere. Arkivfoto: Morten Pape

Jelling: Det er med blandet succes, når man ser på de seneste forsøg på reguleringer af råger i Jelling. Det fortæller Sarah Østergaard Brun, som er råge-ansvarlig i Vej & Park i Vejle Kommune.

Hvornår er der sidst forsøgt at regulere råger i Jelling?

- Der blev sidst forsøgt reguleringen af råger ved Bredager i Jelling i foråret 2018.

Hvor mange råger blev der skudt ved reguleringen?

- Ved reguleringen i foråret 2018 var de frivillige jægere i området 15 gange, hvoraf nogle har været af flere timers varighed. Ingen af de 15 gange gav resultater, i form af nedlagte rågeunger. Årsagen til dette skal blandt andet findes i, at efter at en del af redetræerne er blevet fældet, er området nu så åbent, at man ikke kan snige sig ind på fuglene, uden at de flyver væk, længe før jægeren er inden for skudhold. Rågerne vender først tilbage, når der igen er ro i området. Derfor gav reguleringen i 2018 et negativt resultat.

- Ved reguleringen i foråret 2017 blev der reguleret 92 rågeunger af 8 forskellige jægere.

Var der givet tilladelse til skydning af et større antal?

- Tilladelsen fra Naturstyrelsen angiver ikke nogen grænse for, hvor mange rågeunger, der må skydes. Det er derfor et spørgsmål om, hvad der er muligt for det frivillige reguleringskorps.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Give Open Air aflyst

Annonce