Annonce
Sport

Blev fremhævet i danske og internationale medier: Banens bedste landsholdsspiller var fra Erritsø

Christoffer Haagh var i ilden mod Slovakiet onsdag. Han er opvokset i Erritsø og har spillet i Vejle. Nu er han faldet ned ovenpå en hektisk uge. Arkivfoto: REUTERS/Radovan Stoklasa

Christoffer Haagh boede i Erritsø i sin opvækst og spillede for den lokale klub, før han skiftede til VB og siden Sjælland. Onsdag aften stod han fantastisk i sin første og eneste landskamp.

Erritsø: Christoffer Haagh oplevede noget onsdag aften, som han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, ville blive en realitet.

Foran 6432 mennesker på Anton Malatinsky stadion i Slovakiet stod den 31-årige futsal målmand en brandkamp og var kraftigt medvirkende til, at et sammensat kludetæppe af sekundaspillere ikke tabte større end 3-0 i deres første - og formentlig eneste - landskamp.

- Det var en fed oplevelse. Det var lidt større end det, jeg normalt er vant til. Der er rigtig mange, som har ringet til os, og som gerne har villet snakke med os. Så vi har haft travlt, siger Christoffer Haagh.

Han boede i Erritsø fra han var to år og til han blev 15. Siden spillede han for Vejle Boldklub, til han blev 17 år, hvorefter han rykkede til Sjælland og har boet der siden. Strækker man sig, kan man sige, at vi onsdag fik en lokal landsholdshelt.

Han stod en stor kamp og blev fremhævet både i danske og internationale medier efter især at have pillet gode forsøg fra en af Slovakiets stjerner, Vladimír Weiss.

Selv tager han det helt roligt.

- Det er hele holdet, der skal have æren. Men det er klart, at når man er presset, kommer målmanden meget i spil, og så kan man hurtigt se god ud. Og så var der også noget sjovt ved mig på forhånd, fordi jeg er futsal-spiller. Jeg tror, det var derfor, der var så meget fokus på mig, siger han

Vi stillede op, så det rigtige landshold ikke ville blive straffet. Vi gjorde det for at hjælpe dem. Vi havde håbet på, at konflikten blev løst inden kampen.

Chrstoffer Haagh om at blive kaldt en helt og en skruebrækker.

En rolig aften

Han og resten af holdet frygtede en afklapsning af de store, da de gik på banen i Trnava. Over for vikarlandsholdet stod stjerner som Martin Skrtel, Juraj Kucka, Vladimír Weiss og profilen over dem alle: Marek Hamsík, som tjener til dagen og vejen i den italienske storklub Napoli.

- Vi nåede at træne én gang sammen, og det var på dagen for kampen. Flere af os spillede ude af position, vi havde aldrig spillet sammen før, og jeg personligt havde ikke spillet i et år. Så det er klart, at vi frygtede deres stjerner, siger Christoffer Haagh.

- Når de gad, var det tydeligt at se, at de var dygtige. Men vi må også være ærlige og erkende, at de ikke spillede sig helt ud. Men når de blev enige med sig selv om, at der skulle ske noget, gik det stærkt, siger Christoffer Haagh.

Når en debutant spiller for landsholdet, skal vedkommende give en øl og holde en tale bagefter. Der blev joket en del i kølvandet på kampen, fordi 17 debutanter ville give mange pilsnere og mange taler.

- Talerne sprang vi over, men der blev da tid til en lille én. Men det var en rolig aften og nat, for vi var en god historie for medier over hele verden, så vi spiste først aftensmad klokken 1 om natten. Klokken 1.30 holdt vi et møde, og så gik de fleste i seng, fortæller målmanden.

Annonce

Helt eller skruebrækker?

Vikarlandsholdet har delt vandene i Danmark. Inden kampen blev det kaldt "røven af 2. division" af Ekstra Bladet, og folk kaldte det en dybt pinlig situation for DBU og Danmark.

Med det hæderlige nederlag blev stemningen bedre, men nogle kalder fortsat Christoffer Haagh og kollegerne for helte, mens andre kalder dem skruebrækkere.

- Vi var nogle stykker fra futsal-landsholdet, der tog af sted sammen, og vi talte rigtig meget om det. Vi føler, at vi har gjort det rigtige. Vi stillede op, så det rigtige landshold ikke ville blive straffet. Vi gjorde det for at hjælpe dem. Vi havde håbet på, at konflikten blev løst inden kampen, siger Christoffer Haagh.

Vikarlandsholdet blev hædret i DBU's hovedkvarter, da det kom hjem fra Slovakiet torsdag. Desuden er det blevet inviteret til den forestående landskamp i Aarhus. Spillerne har også fået en guldnål, som alle får ved en debut.

- Men efter landskampen i Aarhus er det vist slut. Jeg tror ikke, at jeg bliver kaldt op til landsholdet igen. I hvert fald ikke A-landsholdet, griner Christoffer Haagh.

Danmark spiller mod Wales på søndag klokken 18 - denne gang uden de 17 stjerner, der blev født onsdag i Slovakiet.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Jubel på hjemmebane - endelig en sejr til VB

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce