Annonce
Hedensted

Blev skudt på klos hold for øjnene af familien: DR går tæt på det 12 år gamle drab på Pernille Risum Andersen

Forsøget på at forlade sin misbrugskæreste endte for 23-årige Pernille Risum Andersen med, at hun blev skudt på klos hold med et oversavet jagtgevær. Privatfoto
Torsdag viser DR et dokumentar-afsnit med fokus på det 12 år gamle drab i Hedensted på Pernille Risum Andersen. Hun blev skudt i hovedet af eks-kæresten Lars Lundgaard Jensen, som blev idømt 11 års fængsel.

Hornum/Hedensted: Når næstsidste episode af DR-dokumentarserien "Når mænd slår kvinder ihjel" på torsdag ruller over skærmen, bliver der dykket ned i mordet på den 23-årige Pernille Risum Andersen fra Hornum.

Hun blev skudt om aftenen 7. januar 2007 på klos hold af sin eks-kæreste, 25-årige Lars Lundgaard Jensen, selvom hun havde søgt tilflugt hos sin søster på Remmerslundvej i Hedensted.

Der stak Lars Lundgaard Jensen løbet fra et oversavet jagtgevær igennem en rude på hoveddøren og skød sin tidligere samlever i hovedet.

Drabet skete blot to dage efter, han var blevet løsladt efter en måneds varetægtsfængsling for et overfald mod netop Pernille Risum Andersen - et overfald, der var så voldeligt, at en lægeerklæring efterfølgende konstaterede, at 'gerningsmanden har haft til hensigt at dræbe'.

Lars Lundgaard Jensen blev i landsretten dømt 11 års fængsel for overlagt drab. Under retssagen forklarede han, at der var tale om en uforsætlig handling som følge af, at han forsøgte at låse døren op med geværet.

Selvom dommen lå i den øvre del af, hvad anklageren havde procederet for, var der efterfølgende ikke stor glæde at spore fra de efterladte.

- For mig er det mærkeligt, at man slipper billigere fra at slå sin kæreste, samlever eller ægtefælle ihjel, end hvis man dræber en person, man ikke kender, sagde kvindens far, Peter Andersen, som dengang oprettede hjemmesiden jalusivold.dk i et forsøg på at få politikere og myndigheder til at gribe tidligere ind i lignende sager.

Pernille Risum Andersen blev bisat i Rårup Kirke, hvor hun også var konfirmeret.

Annonce
Pernille Risum Andersen blev bisat i Rårup Kirke, hvor hun også var blevet konfirmeret ca. 10 år tidligere. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Længe ventet rapport er landet: Motorvej øst om Billund giver bedst aflastning for E45

Annonce