x
Annonce
Erhverv

Blev udlært for 11 dage siden: Nu genåbner Michelle barndomsbyens eneste frisørsalon

Michelle Feldt Pedersen har ikke mange dage som udlært frisør bag sig. Alligevel har hun kastet sig over tjansen som sin egen mester. Foto: Michael Svenningsen
Med udsigten til at hjembyen Hornsyld skulle stå uden frisørsalon, besluttede 24-årige Michelle Feldt Pedersen sig for åbne Frisør Stuen. Og selvom hun blot netop er blevet udlært frisør, bekymrer hun sig mere om de praktiske gøremål end sine evner med saksen.

Hornsyld: Mens de fleste formentlig foretrækker at dyppe tæerne lidt forsigtigt ned i vandet, inden de bevæger sig ud på den dybe ende, forholder det sig ganske anderledes for 24-årige Michelle Feldt Pedersen.

I overført betydning har hun netop lavet et hovedspring fra tremetervippen. Kun 11 dage efter, hun blev udlært frisør fra Hansensberg i Kolding, er hun nu klar til at åbne sin egen salon i hjertet af Hornsyld.

Endda i lokaler, der på sigt har plads til mindst fire ansatte.

- Man lærer kun at blive frisør ved at have saksen i hånden, og det er også derfor, jeg føler mig klar. Mange først får lov at klippe i det sidste år af deres læretid (uddannelsen tager 4,5 år, red.), men i min praktik hos Klip 2 i Juelsminde startede jeg med det samme. Så jeg har været mere nervøs for, om alt det praktiske som bookingsystemer og hjemmeside kom op at køre, end for om jeg rent professionelt er dygtig nok, siger Michelle Feldt Pedersen.

Iværksættergenet har hun formentlig arvet fra sin far, der ligeledes er selvstændig. Han er også manden, der har købt de ledige lokaler, som så bliver lejet ud til den nyudklækkede frisør.

Annonce
Selvom her lå frisørsalon tidligere, var det ikke bare at åbne døren og sige velkommen. Så nu glæder jeg mig til at være ovre det praktiske og komme i gang med det, jeg nyder mest.

Michelle Feldt Pedersen, Frisør Stuen

Et stort behov

Og det er ikke hvilke som helst lokaler, der er tale om. Salonen, som får navnet Frisør Stuen, ligger nemlig på Apotekerbakken 18.

Bysbørn vil kende det som stedet, der gennem 18 år husede Anette Sønderskovs Frisør Værkstedet, indtil en skulderoperation fik hende til at dreje nøglen i slutningen af oktober sidste år. Siden hun lukkede, har byen stået uden frisør, men den opgave tøvede Michelle Feldt Pedersen ikke med at løfte.

Som barnefødt i byen kender hun i forvejen mange i byen, og derfor var hun heller ikke meget for at tænke på, hvordan særligt de ældre pludselig var nødt til at tænde bilen for at få ordnet håret.

- Jeg havde altid planlagt, at jeg skulle have mit eget, fordi jeg synes det er spændende selv at kunne styre det hele. Men når det bliver allerede nu, skyldes det, at der opstod den gode mulighed. Selv i Juelsminde har frisørerne travlt, og så giver det sig selv, at der også er et stort behov i en nærliggendeby uden en salon, siger Michelle Feldt Pedersen.

En sludrechatol

Stamgæster vil formentlig hurtigt føle sig hjemme igen, da al inventaret fortsat står, som det blev efterladt fra den tidligere ejer.

De kan se frem til et sted, hvor klip og farve hurtigt bliver suppleret af en snak om den seneste udvikling i og omkring byen - fra stort til småt.

- Er det ikke altid sådan med frisører, at det er stedet, man får den nyeste sladder? Når jeg står her alene hele dagen, skal jeg jo have nogen at snakke med, og så kan der godt gå lidt sludrechatol i den - det skal der være plads til, siger Michelle Feldt Pedersen.

Lørdag holder Frisør Stuen åbent hus, og så er der første åbningsdag mandag.

Tidligere stamkunder vil hurtigt føle sig hjemme hos Frisør Stuen i Hornsyld. Alt fra bygning til inventar er nemlig overtaget fra den tidligere ejer af Frisør Værkstedet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce