Annonce
Sydjylland

Bliktuden har blik for de gode forretninger

Søren Østergaard får talt en del i telefon i løbet af dagen, men mange ordrer kommer hjem, når han har kørt på landevejene og set, hvor der skal bygges. Foto: Carsten B. Grubach
Der er travlhed i landets største blikkenslagervirksomhed. Og fremtiden tegner lys.
Annonce

GRINDSTED: Hans arbejdsområde er hele landet. Så Søren Østergaard kender også de sjællandske landeveje, og selv om han selvfølgelig skal have hånden på rattet og blikket på vejen, når han er undervejs, holder han godt øje med de byggerier, han passerer.

- Så ser jeg, hvor der skal gang i noget byggeri, og så byder vi ind. 25 procent af det, vi laver, får vi ind på den måde, siger manden, der siden den spæde start i 1996 sammen med sin kompagnon Rasmus Christensen nu er ejer af Danmarks største blikkenslagerfirma.

Og bliktuden, som han kalder sig selv på sin mailadresse, har haft så meget blik for den gode forretning, at Søren Østergaard A/S i dag har 75 ansatte, 50 i blikkenslagerafdelingen og 25 tømrere i den nyoprettede entreprise, som i et andet selskab styres af Anders Laust. Og der er travlt, skulle vi hilse at skrive.

- Vi har ikke mærket noget til coronakrisen og har ordrer helt frem til midten af 2022. Men vi tager selvfølgelig gerne imod flere, understreger Søren Østergaard, som i det daglige har stor hjælp af sin hustru, Ruby, der styrer det administrative og har kontakt til de typehusfirmaer, Huscompagniet og Hybel Huse, som er store kunder hos blikkenslagerfirmaet i Grindsteds østlige udkant.

Blik over hele landet

Søren Østergaard A/S har sat sit spor med blik-arbejder over hele landet, fra Campus i Tønder, Troldhede Kirke i Midtjylland, Latinergården i Aarhus, TBT Tower i Odense til Valby Maskinfabrik.

Læs mere om virksomhedens og dens arbejde på www.sørenøstergaard.dk

Annonce

Ny entreprise-afdeling

- Med entreprise-afdelingen står vi stærkt inden for tag og facader, siger Søren Østergaard.

Anders Laust, der ejer 30 procent af det nyoprettede selskab, kan fortælle, at der bydes ind på en række entrepriser, og at firmaets gode ry betyder, at det ikke har været svært at få fat i nye tømrere.

De arbejder således i øjeblikket blandt andet på almennyttige boliger i Esbjerg og Ikast, og Anders Laust satser nu på at byde ind på hovedentrepriser, som så også kan komme blikkenslagerdelen til gode.

Annonce

Specielle opgaver

Søren Østergaard A/S er ikke bange for at påtage sig lidt specielle opgaver, og det var udskiftningen på et gammelt skifertag på Silkeborg Papirfabrik, der i sin tid gav bliktuden fra Grindsted det gennembrud, der gav vokseværk i årene derefter.

Da der noget specielt skulle lægges tag i modsatte baner hos Energinet i Fredericia, og Jyske Bank Boxen i Herning skulle beklædes, var der bud efter ham. Men Søren Østergaard A/S er stadig til for den lille kunde, så hvis fru Jensen skal have udskiftet nedløbsrøret i sit hus, kan hun bare ringe…

- Vi har også prøvet lidt i Tyskland, men det var for besværligt. Der er alt for mange regler, siger Søren Østergaard og får et bekræftende nik fra sin hustru.

Fremtiden tegner midt i en lettere kaotisk nutid lys for landets førende blikkenslagerforretning. Værkstedet til begge afdelinger er på grund af tiltagende travlhed ved at blive udvidet med en 1400 kvadratmeter tilbygning, 1000 kvadratmeter til blik-afdelingen og 400 kvadratmeter til tømrerne, så det samlede værkstedsareal bliver på 2500 kvadratmeter.

Søren Østergaard og Anders Laust (forrest) håber, at den nye entrepriseafdeling kan give yderligere vækst i virksomheden. Foto: Carsten B. Grubach

Der laves klassisk blikkenslagerarbejde på værkstedet, der udvides, så der bliver mere plads til både blikkenslagere og tømrere. Søren Østergaard styrer blik-delen, Anders Laust tømrer- og entreprisedelen. Foto: Carsten B. Grubach
Tre boligblokke med hver seks lejligheder i et igangværende projekt for Ikast Andelsboligforening. Søren Østergaard Entreprise har storentreprisen indeholdende ydeeelementer, dækelementer, tømrer- og snedkerarbejde,facadebeklædning og stillads. Foto: Søren Østergaard Entreprise
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce