x
Annonce
Vejle

Bliv døbt på fredag: Præsten er klar mellem 16 og 18

Alle kan blive døbt på fredag i Vor Frelsers Kirke. Det kræver bare, at man har et gyldigt personnummer. Hvis man er under 18 år, skal man dog også medbringe sine forældres tilladelse. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Vejle Provsti vil gøre tærsklen ind til folkekirken lavere ved at gøre det nemmere at blive døbt.

Vejle: På fredag kan man i Vor Frelsers Kirke indhente det forsømte, hvis man ikke har fået sig selv eller sine børn døbt endnu.

Her forsøger Vejle Provsti sig nemlig med første udgave af Drop-in-dåb, hvor alle interesserede kan få mulighed for at blive døbt i tidsrummet mellem klokken 16 og 18.

Det eneste, man skal gøre, er at medbringe billedlegitimation og sit personnummer, og hvis man er under 18 år, skal man også medbringe sine forældres skriftlige tilladelse.

Provst Dorte Volck Paulsen forklarer, at drop-in-dåb især er tiltænkt folk, der af forskellige grunde ikke er blevet døbt som barn, og som nu er teenagere eller blevet voksne.

- Det kan være svært at kontakte den lokale kirke, hvis ikke man lige kender den lokale præst i forvejen, og bede om dåb. Mange ved heller ikke, at man kan blive døbt på andre tidspunkter end til en højmesse. Det kan man, garanterer provsten og tilføjer:

- Nu prøver vi på at gøre tærsklen lav at træde ind over til kirken ved at invitere dem, der ikke er blevet døbt, og som gerne vil.

Annonce
Alle kan blive døbt på fredag i Vor Frelsers Kirke. Det kræver bare, at man har et gyldigt personnummer. Hvis man er under 18 år, skal man dog også medbringe sine forældres tilladelse.

En gave

Der er lagt op til et højtideligt og festligt rum med musik, personlig samtale, fællessang og dåb.

- Man står der ikke alene og skal døbes, men man står der sammen med andre, der har det samme ønske om at modtage den gave, dåben er. Man kan nyde musikken, få sig en kop kaffe og være med i fællesskabet omkring dåbene af de folk, der kommer forbi, siger provsten.

Hun påpeger desuden, at folk, der ikke har permanent opholdstilladelse i Danmark og derfor ikke har et rigtigt CPR-nummer, ikke kan blive døbt denne eftermiddag.

- Vi henviser i stedet til vores migrantpræst Birgitte Møldrup i Jelling, der har dåbsoplæringsforløb og dåb af asylansøgere, siger Dorte Volck Paulsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce