Annonce
Hedensted

Bliv klogere på naboens eller dit eget hus i ny bog

Barrit-Vrigsted Lokalarkiv udgiver bogen "Lokalhistorie og Beretninger fra Barrit-Vrigsted", som bl.a. handler om ejendomshistorie og byvandringer samt fortællinger derfra. Erik Nielsen og Karsten Bjerreskov (på billedet) er bogens forfattere. Arkivfoto

Barrit-Vrigsted Lokalarkiv udgiver en bog med historier om ejendomme og byvandringer samt beretninger derfra. Ud over at gøre lokalbefolkningen klogere på dens historie, er det også en anderkendelse af den ene forfatter Erik Nielsen.

Annonce

Barrit/Vrigsted: Snart kan du få fingrene i en bog, der gør dig klogere på lokalhistorien og giver dig beretninger fra Barrit-Vrigsted Kommune fra omkring 1870 til 1970.

Det er Barrit-Vrigsted Lokalarkiv, der udgiver bogen, som meget passende hedder "Lokalhistorie og Beretninger fra Barrit-Vrigsted", og den handler bl.a. om ejendomshistorier og byvandringer samt beretninger, som er blevet fortalt i forbindelse med byvandringer og lokalarkivets arbejde.

- Vi forsøger at videregive lokalhistorie og at give noget, som man kan slå op i og måske blive klogere på naboen, eller på, hvem der har boet i ens eget hus. Bogen er meget personfikseret og i højere grad en fortælling om lokale menneskers liv, end en fortælling om samfundets og fællesskabets udvikling i Barrit-Vrigsted Kommune, fortæller Karsten Bjerreskov på 65 år, som sammen med 85-årige Erik Nielsen er bogens forfatter.

Annonce

Synliggøre enormt arbejde

Hele idéen med at skrive bogen begyndte i 2016, da Barrit-Vrigsted Lokalarkiv fejrede 40 års jubilæum. Her opdagede man, at Erik Nielsen havde været aktiv i lokalarkivet i alle 40 år, hvor han havde været med til at indsamle arkivalier og billeder, der siger noget om den lokale kulturarv, og sørget for, at det blev registreret, fortæller Karsten Bjerreskov.

- Med bogen bliver Eriks enorme arbejde synligt, for han kender og har snakket med utroligt mange mennesker fra området. Så bogen er også en anerkendelse af Eriks indsats, siger Karsten Bjerreskov, som samtidig tilføjer, at bogen også har bidrag fra andre af lokalarkivets aktive.

Annonce

Præsenteret lørdag

Det har taget omkring halvandet år at skrive bogen, og Karsten Bjerreskov fortæller, at de er tilfredse med resultatet.

- Vi håber og tror, at den bliver velmodtaget, siger han.

Bogen bliver præsenteret lørdag på "Arkivernes Dag" i Barrit-Vrigsted Lokalarkiv, som ligger i Barrit Sognegård. Her vil der være reception og en lille udstilling med bogens billeder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce